Беатрис Риос

Политика 21-05-2020

Еврокомисията предупреждава за риска от социална криза вследствие на COVID-19

Икономическата криза вследстив на пандемията от коронавирус засегна тежко европейската икономика, но не еднакво във всички страни и сектори. Разпокъсаността може да доведе до социална криза, предупреди в сряда (20 май) еврокомисарят по заетостта и социалните права Никола Шмит.
Финанси 14-05-2020

Еврокомисията осветли предстоящия план за възстановяване

Председателят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен хвърли светлина върху предстоящия план за възстановяване след COVID-19 в Европейския парламент в сряда (13 май).
Политика 01-05-2020

Светът на труда след битката с COVID-19

С облекчаването на ограничителните мерки и бавното връщане на гражданите по работните им места възникват много въпроси за това как ще изглежда света на труда след епидемията. Готови ли са обаче компаниите да гарантират безопасността на служителите си?
Политика 18-04-2020

В тази криза сме заедно, но не сме равни

В призив за единство лидерите по целия свят заявиха, че COVID-19 засяга всички, но някои групи са особено уязвими и следва да бъдат защитени.
Финанси 27-03-2020

Лидерите на ЕС в сблъсък за коронаоблигациите, прехвърлят решението на Еврогрупата

Лидерите на ЕС останаха на различни мнения за икономическия отговор на коронавируса. Северните страни отхвърлиха идеята за общ дълг, известен като "коронаоблигации", предложени от девет държави членки с цел финансиране на възстановяването.
Политика 25-03-2020

ЕК: Общата поръчка на защитно оборудване се очаква след 14 дни

Международните доставчици ще бъдат готови да предоставят лични предпазни средства в борбата с COVID-19 в рамките на две седмици, след инициатива на Европейската комисия за обща обществена поръчка, съобщи ЕК във вторник.
Финанси 20-02-2020

ЕП е готов да покаже мускули за бюджета на съюза

Преди срещата на върха на ЕС Европейският парламент оказва натиск върху държавите да се съгласят за амбициозен бюджет. Парламентът настоява за по-голямо участие в процеса на вземане на решения след Брекзит и заплашва да отхвърли ключовия финансов инструмент на блока.