Екип на EURACTIV.bg

„Булгаргаз“ не може да плаща на Русия и Азербайджан заради „Топлофикация-София“

Ако "Топлофикация-София" не плати до 25 октомври просрочени задължения за доставка на газ в размер на 130 милиона лева, държавната компания "Булгаргаз" няма да може да плати своите задължения към руския и азерския доставчик.

Съдът на ЕС стопира знакови случаи за модела Гешев-Цацаров

Сред казусите, които чакат произнасянето на съда в Люксембург, са тези срещу Елена Йончева, Трайчо Трайков, Емилиян Гебрев и Васил Божков.

Съдът позволи сделка между Доган и община Бургас за пътя към Росенец

Бургаският съд позволи на кмета Димитър Николов и близките до Ахмед Доган фирми да сключат окончателни договори за придобиване на асфалтовия път към летния сарай на почетния лидер на ДПС, научи EURACTIV България.

Кипърецът с отнетия бизнес в България е подхванат и от НАП

Кипърският бизнесмен Харис Кунтурис е подхванат от НАП, след като поиска Европейската прокуратура да разследва случая с отнетия му бизнес в България.
Политика 20-04-2021

„Медийна свобода в капан“: България вече е 112-а в класацията на „Репортери без граници“

Малкото журналисти, които казват истината, са постоянно подлагани не само на клеветнически кампании и тормоз от страна на държавата, но и на сплашване и насилие, пише в доклада.
Политика 05-04-2021

Българи в чужбина не бяха допуснати да гласуват

Заради намаления брой на избирателни секции във Великобритания там останаха българи, които не успяха да гласуват, макар и часове наред да се редиха на опашка.
Политика 05-04-2021

Българите гласуваха за промяна, ВМРО остава извън парламента

ГЕРБ спечели парламентарните избори, но в парламента с голямо представителство влизат три нови политически сили, които подкрепиха антикорупционните протести от лятото на миналата година.

Предупреждават България да пази хранилището в Чирен от „Газпром“

Водещата консултантска фирма по енергийни въпроси "Аргус" отправи предупреждение към България за рисковете от предоставяне на капацитета на газохранилището в Чирен на руския газов гигант "Газпром".
19-03-2021

Гешев оповести „исторически“ лов на цяла група руски шпиони (видео)

Българската прокуратура оповести разкриването на цяла група за шпионаж в полза на Русия, формирана от служители на военното министерство и разузнаването.
Политика 21-02-2021

Близка на Борисов журналистка е уредена на работа в Брюксел

Някогашната репортерка от "24 часа" и автор на книгата за Бойко Борисов "Бойко, който винаги се завръща" Кристина Кръстева е назначена на работа в Представителството на България в ЕС в Брюксел.

Фирма е спечелила търг за коли на МВР, без да каже какво ще достави

Вътрешното министерство е използвало европейските пари за купуване на залежали в складовете високопроходими автомобили, вместо нови.
Политика 08-02-2021

Евродепутати идват лично в София заради върховенството на закона

Подгрупата в Европейския парламент за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права ще гласува дали да организира мисия на място в България, с която да проучи ситуацията с корупцията и върховенството на закона в страната.
Политика 28-01-2021

Евродепутатите от БСП мълчат за резолюцията срещу Навални

Евродепутатите от БСП официално отказаха да обяснят защо не участваха в гласуването на резолюцията на Европейския парламент за ареста на Навални.
Политика 24-01-2021

„Юнайтед груп“ обещава бившите вестници на Пеевски да спазват най-високи западни стандарти

След като компанията, която купи Нова тв, финализира и сделката за вестниците, първо ще направи анализ на реалното им състояние.
18-01-2021

„Юнайтед груп“ купи Нова тв и стана най-големият медиен играч в България

Медийната група „Нова Броудкастинг груп“ преминава от ръцете на братя Домусчиеви в международната компания „Юнайтед груп“, която придоби телекомуникационния оператор „Виваком“ през юли миналата година. Сделката бе окончателно одобрена от Комисията за защита на конкуренцията в понеделник, 18 януари. Тя...
Политика 11-01-2021

България предложи план за сдобряване със Скопие

Дипломатически източници на EURACTIV България обясниха, че София има предложения, свързани с жп линии, магистрали, инвестиции на български фирми. В плана се говори и за разкриване на филиали на български университети в Северна Македония. Засегнати са и учебниците по история.
Политика 06-11-2020

България прави масов PCR тест във ферми за норки

След новините от Дания България е започнала масово изследвания с PCR тестове в една от двете ферми за норки в страната, съобщи Ангел Кунчев за EURACTIV България.
Политика 31-05-2020

Прокуратурата: Схемата с опасния боклук на Бобокови е действала поне 5 години

Пред съда прокуратурата представи доста схематично обвинителната теза. Твърди се, че мястото на престъплението е на българска територия, но за Атанас Бобоков казва, че е действал и в чужбина. Коя чужбина обаче, не се спомена.

Разпродават ли се иззети артефакти от колекцията на Божков?

От всички възможни възможности за реакция от ЮНЕСКО са избрали възможно най-бюрократичния начин, каза източник на EURACTIV.

Факт чек: Сгафи ли Комисията за мониторинговия доклад?

Вицепремиерът Екатерина Захариева обяви в петък, че е станала грешка при споменаването на Механизма за сътрудничество и оценка в икономическия доклад за европейския семестър. EURACTIV България провери дали това е вярно.