Красен Николов

Има евродепутати расисти, ЕК да следи ромското включване, казва Ромео Франц от “Зелените”

Трима евродепутати, сред които и Анжел Джамбазки, са расисти. Това каза германският евродепутат Ромео Франц в интервю за EURACTIV България.

“Росатом” се въоръжи с американска и френска подкрепа за АЕЦ “Белене”

"Росатом" изглежда като най-вероятен победител в процедурата по избор на стратегически инвеститор в проекта АЕЦ "Белене". Решаващият ход на руснаците е споразумението с френската компания "Фраматом" и американската "Дженерал Електрик".
Политика 17-06-2020

Борисов вече ще спи с пистолет, президентът го следял с дрон

"Аз имам пистолет и не се разделям с него. От днес ще спя с пистолет". Това обяви премиерът Бойко Борисов, след като по-рано през деня до медиите бяха разпратени осем снимки от спалнята му.
Политика 11-06-2020

Джамбазки: Парламентът да обяви, че ромите живеят зле по свой избор

Европейският парламент трябва да обяви с резолюция, че ромите живеят в маргинални и много лоши социално- икономически условия в Европа по свой избор. Това предлага българският евродепутат Ангел Джамбазки (ВМРО, Консерватори и реформисти).
Политика 10-06-2020

Васил Божков щял да предизвиква независимо европейско разследване

Този път укриващият се в Дубай бизнесмен показа sms с B B, за когото твърди, че е премиерът. Божков му пише "Мая Манолова идва за подръжка. Отказал съм и". B B отговаря - Blagodaria.
Политика 03-06-2020

Евродепутати предлагат стрес тест за здравните системи заради пандемията

Здравните системи в ЕС трябва да бъдат подложени на стрес тест, за да се види дали има слабости, които могат да бъдат отстранени, пишат четирима испански представители до Еврокомисията.
Политика 22-05-2020

Зомби мониторингът на “Юнкер-Борисов”

Сега всеки може да вижда мониторинга като жив, мъртъв, зомби, грешка и прочие, в зависимост от нуждите на своята политическа теза. Точно от такава Европа България не се нуждае. От нея ние си имаме достатъчно.

Божков твърди, че е давал милиони на Домусчиев под натиска на Борисов

Укриващият се в Дубай хазартен бос Васил Божков обяви, че е бил принуден от премиера Бойко Борисов да дава по 20 милиона лева на година на “Нова телевизия“, притежавана от братята Домусчиев.

Лекарството за Covid-19 се засича като тежка дрога от КАТ

Активната съставка на основното лекарство за Covid-19 в България реагира като метамфетамин в полевите тестове на КАТ, което може да доведе до уличаване на невинни хора.

Васил Божков публикува разговор с Влади Горанов

Укриващият се в Дубай хазартен бос Васил Божков продължи войната срещу кабинета “Борисов“, публикувайки в петък онлайн разговор с “Vladi Goranov“. Твърдението е, че това е финансовият министър Владислав Горанов.
Политика 13-05-2020

Борисов беше назначен за бос на “Левски” от Васил Божков

Хазартният бос Васил Божков опита да прехвърли на премиера Бойко Борисов мажоритарния пакет от акциите на футболния клуб "Левски", но министър-председателят ги отказа. Куриер на Божков беше журналистът Сашо Диков.

България вече открито заплашва Скопие с вето на преговорите за членство в ЕС

"Ако до юни не заработи смесената историческа комисия и властите в Скопие продължат с фалшификациите на историята, България няма да даде съгласие за започване на предприсъединителните преговори със Северна Македония", коментира евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) пред EURACTIV България.

Български учени правят ваксина срещу Covid-19 със 70 000 евро, дадени от… Франция

Американците от “Пфайзер“ имат 650 милиона долара, за да произведе ваксина срещу новия коронавирус. Германците от “Кюрвак“ получиха 70 милиона евро от ЕК. Българските учени имат…  70 хиляди евро, за да решат задачата.
Политика 27-04-2020

Президентът призова парите за “Хемус” да се ползват срещу кризата

"Крайно време е да се преразгледат дългосрочните проекти с осигурен финансов ресурс за години напред", призова Румен Радев.
Финанси 23-04-2020

България получи достъп до 2 млрд. евро от Европейската централна банка

България получава достъп до 2 млрд. евро от Европейската централна банка в замяна на български левове чрез т.нар. суапова линия. Тя ще е отворена до 31 декември, или толкова, колкото е нужно.
Финанси 17-04-2020

България е готова да хвърли над 12 милиарда лева срещу кризата

Досегашните мерки в подкрепа на икономиката са на стойност 5-6% от брутния вътрешен продукт на страната, но при нужда държавната помощ може да стигне над 10% дял от БВП. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в интервю за EURACTIV България.
14-04-2020

Дори вирусът не може да върне българите от чужбина

Противно на твърденията на премиера Бойко Борисов, няма вълна от българи, които се завръщат в родината си заради разпространението на Covid-19 в Западна Европа и САЩ. Това показва разработка на EURACTIV,

Прокуратурата обвини шефката на Фармацевтичния съюз заради прогнози

За да се повдигне такова обвинение, разпространената информация трябва не просто да буди тревога, но и да е невярна или заблуждаваща, коментираха юристи пред EURACTIV.
Политика 07-04-2020

Съветът на ЕС прие пакета “Мобилност”

Съветът на ЕС прие реформата в сектора на автомобилните превози в ЕС. Ако новото законодателство бъде окончателно прието, се очаква България да го атакува пред Съда в Люксембург.

България е застарял пациент със съпътстващи заболявания

Очевидно е, че България страда от нещо наистина тежко, но няма кой да постави диагноза. Всеки с висока температура е смятан от ЕС за потенциален носител на Covid-19 и е призован да си стои тихо вкъщи.
Политика 02-04-2020

Политиците в България – без контрол върху имуществото, но с по-високи заплати

ГЕРБ предлага министри и депутати да бъдат освободени от задължението да декларират имуществото си пред антикорупционната комисия, докато действа извънредното положение. Заплатите на народните избраници скачат с 375 лв. от 1 април.
Финанси 02-04-2020

Започва масово съкращение на работници, мерките на Борисов изглежда не работят

Близо 1/3 от предприятията планират съкращения заради кризата, а едва 8% смятат да се възползват от правителствената помощ. Това сочат данни от проучване на Българската стопанска камара, от които излиза, че на практика икономическият пакет на българското правителство не работят.
Финанси 27-03-2020

Най-малко 250 000 работници в България са пряко ударени от кризата

Общо 74 570 български компании с 250 000 служители са директно засегнати от ограничителните мерки заради разпространението на Covid-19. Проблемът обаче е много по-голям.
Политика 26-03-2020

България предлага да стане посредник на търговията между ЕС и Турция

Премиерът Бойко Борисов ще предложи на Европейския съвет българският транспортен сектор да се превърне в посредник на търговията между ЕС, Турция и Близкия Изток.