Красен Николов

Политика 15-09-2020

Три милиона евро от ЕС водят до протест на съдии в София

Напрежението в системата ще се добави взривоопасно към гражданските протести срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Европарламентът ще държи Борисов изкъсо за корупцията

"Нашата група ще продължи темата за корупцията в България", обяви нидерландският евродепутат Софи инт' Велд пред EURACTIV след заседанието на Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права.
Политика 18-08-2020

Един български евродепутат вече е милионер

Като се има предвид слабата активност на някои от евродепутатите, става спорно кой е водещият стимул – дали работата в обществен интерес, или малкото състояние, което може да се натрупа по време на мандата.
Политика 07-08-2020

Биографът на Борисов не успя да стане регионален експерт в Брюксел

Някогашната репортерка от "24 часа" и автор на книгата за Бойко Борисов "Бойко, който винаги се завръща" Кристина Кръстева опита неуспешно да стане представител на регионалното министерство в мисията на България в Брюксел.
Политика 06-08-2020

Оставката на Борисов се отлага за неопределено време

Протакането има за цел оставката да бъде връчена във възможно най-удобния момент за Борисов. Поведението на прокуратурата също е фактор в този процес.
Политика 21-07-2020

Брюксел, имате проблем: И 29 млрд. евро можем да откраднем

Лидерската среща на ЕС дойде дюшеш на българския премиер Бойко Борисов. Парите са договорени, но в полза на кого?
Политика 12-07-2020

Хиляди българи излязоха на протест в защита на демокрацията

Столицата стана свидетел на шествие, което е незапомнено с размера си от юнските протести срещу правителството на Пламен Орешарски през 2013 г.

Има евродепутати расисти, ЕК да следи ромското включване, казва Ромео Франц от “Зелените”

Трима евродепутати, сред които и Анжел Джамбазки, са расисти. Това каза германският евродепутат Ромео Франц в интервю за EURACTIV България.

“Росатом” се въоръжи с американска и френска подкрепа за АЕЦ “Белене”

"Росатом" изглежда като най-вероятен победител в процедурата по избор на стратегически инвеститор в проекта АЕЦ "Белене". Решаващият ход на руснаците е споразумението с френската компания "Фраматом" и американската "Дженерал Електрик".
Политика 17-06-2020

Борисов вече ще спи с пистолет, президентът го следял с дрон

"Аз имам пистолет и не се разделям с него. От днес ще спя с пистолет". Това обяви премиерът Бойко Борисов, след като по-рано през деня до медиите бяха разпратени осем снимки от спалнята му.
Политика 11-06-2020

Джамбазки: Парламентът да обяви, че ромите живеят зле по свой избор

Европейският парламент трябва да обяви с резолюция, че ромите живеят в маргинални и много лоши социално- икономически условия в Европа по свой избор. Това предлага българският евродепутат Ангел Джамбазки (ВМРО, Консерватори и реформисти).
Политика 10-06-2020

Васил Божков щял да предизвиква независимо европейско разследване

Този път укриващият се в Дубай бизнесмен показа sms с B B, за когото твърди, че е премиерът. Божков му пише "Мая Манолова идва за подръжка. Отказал съм и". B B отговаря - Blagodaria.
Политика 03-06-2020

Евродепутати предлагат стрес тест за здравните системи заради пандемията

Здравните системи в ЕС трябва да бъдат подложени на стрес тест, за да се види дали има слабости, които могат да бъдат отстранени, пишат четирима испански представители до Еврокомисията.
Политика 22-05-2020

Зомби мониторингът на “Юнкер-Борисов”

Сега всеки може да вижда мониторинга като жив, мъртъв, зомби, грешка и прочие, в зависимост от нуждите на своята политическа теза. Точно от такава Европа България не се нуждае. От нея ние си имаме достатъчно.

Божков твърди, че е давал милиони на Домусчиев под натиска на Борисов

Укриващият се в Дубай хазартен бос Васил Божков обяви, че е бил принуден от премиера Бойко Борисов да дава по 20 милиона лева на година на “Нова телевизия“, притежавана от братята Домусчиев.

Лекарството за Covid-19 се засича като тежка дрога от КАТ

Активната съставка на основното лекарство за Covid-19 в България реагира като метамфетамин в полевите тестове на КАТ, което може да доведе до уличаване на невинни хора.

Васил Божков публикува разговор с Влади Горанов

Укриващият се в Дубай хазартен бос Васил Божков продължи войната срещу кабинета “Борисов“, публикувайки в петък онлайн разговор с “Vladi Goranov“. Твърдението е, че това е финансовият министър Владислав Горанов.
Политика 13-05-2020

Борисов беше назначен за бос на “Левски” от Васил Божков

Хазартният бос Васил Божков опита да прехвърли на премиера Бойко Борисов мажоритарния пакет от акциите на футболния клуб "Левски", но министър-председателят ги отказа. Куриер на Божков беше журналистът Сашо Диков.

България вече открито заплашва Скопие с вето на преговорите за членство в ЕС

"Ако до юни не заработи смесената историческа комисия и властите в Скопие продължат с фалшификациите на историята, България няма да даде съгласие за започване на предприсъединителните преговори със Северна Македония", коментира евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) пред EURACTIV България.

Български учени правят ваксина срещу Covid-19 със 70 000 евро, дадени от… Франция

Американците от “Пфайзер“ имат 650 милиона долара, за да произведе ваксина срещу новия коронавирус. Германците от “Кюрвак“ получиха 70 милиона евро от ЕК. Българските учени имат…  70 хиляди евро, за да решат задачата.
Политика 27-04-2020

Президентът призова парите за “Хемус” да се ползват срещу кризата

"Крайно време е да се преразгледат дългосрочните проекти с осигурен финансов ресурс за години напред", призова Румен Радев.
Икономика 23-04-2020

България получи достъп до 2 млрд. евро от Европейската централна банка

България получава достъп до 2 млрд. евро от Европейската централна банка в замяна на български левове чрез т.нар. суапова линия. Тя ще е отворена до 31 декември, или толкова, колкото е нужно.
Икономика 17-04-2020

България е готова да хвърли над 12 милиарда лева срещу кризата

Досегашните мерки в подкрепа на икономиката са на стойност 5-6% от брутния вътрешен продукт на страната, но при нужда държавната помощ може да стигне над 10% дял от БВП. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в интервю за EURACTIV България.
14-04-2020

Дори вирусът не може да върне българите от чужбина

Противно на твърденията на премиера Бойко Борисов, няма вълна от българи, които се завръщат в родината си заради разпространението на Covid-19 в Западна Европа и САЩ. Това показва разработка на EURACTIV,