Лора Филева

Данъчните провериха Пеевски само за 2020 г. и не откриха нищо

Националната агенция за приходите е направила ревизия за данъчни задължения на санкционирания за корупция по закона "Магнитски" депутат от ДПС Делян Пеевски, пише "Дневник".
08-11-2021

Механизмите за влияние в медиите вече са по-изтънчени

Има техники, чрез които се осигурява удобна медийна среда и без нужда от постоянен пряк натиск. Това може да е една рейтингова агенция за телевизиите например, разпределение на субсидиите или комфортни закони, казва в интервю за "Дневник" Антоанета Николова.
Политика 28-09-2021

Журналистите ще се справят: диагноза и решения

"Дневник" разказва за основните послания на международната конференция "Новите хоризонти пред журналистиката", по време на която разследващи журналисти от САЩ и други държави по света дискутираха с български колеги какви са перспективите пред професията.
Политика 10-09-2021

Борисов е увеличил с малко спестяванията си, Кирил Петков обяви над 1 млн. лв. в чужбина

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е увеличил с малко спестяванията си в сравнение с 2019 г., а други представители на предишния кабинет са увеличили влоговете си или са си купили нови автомобили.

Павол Шалай от „Репортери без граници“: Свободата на словото в България е в задънена улица

Павол Салай, регионален координатор на "Репортери без граници", отговарящ за Европейския съюз и Балканите, в интервю за "Дневник".
Политика 26-11-2020

Еврорезолюция: Пари от ЕС не бива да отиват за държавни медии и пропаганда

България не е поименно спомената в текста, но той описва много проблеми, характерни за българската медийна среда.
19-10-2020

Темата за медиите трябва да влезе в предизборния дебат

На правителството очевидно липсва политическа воля да подобри медийната свобода в България и да уважава поетите международни ангажименти, казва Павол Салай, регионален координатор на "Репортери без граници" за ЕС и Балканите в интервю за "Дневник".