Петър Карабоев/"Дневник"

Борисов обеща газ от Нова година по тръба, за която тепърва ще се копае 4 месеца

Когато Борисов казва днес "на 1 януари следващата година в България ще влезе азерски газ", той явно има предвид началото на действие на договор с Баку. Азерски газ на 1 януари по IGB няма да има.
Политика 12-11-2020

ООН подготвя много критичен доклад за тормоза над медиите и за омразата в България

Доклад със сериозни критики за състоянието на медиите и ширещата се омраза в България подготвя службата към Върховния комисар на ООН за правата на човека, а управляващите засега отвръщат на критиките и въпросите формално.
Политика 13-10-2020

Българите масово не вярват, че местната власт знае как да се справи с пандемията

В 12 държави, предимно на Запад, европейците вярват в местните си власти повече, отколкото в правителствата си и в ЕС институциите, докато на Изток хората смятат, че евроинституциите са най-компетентните им управници.
12-10-2020

ЕНП не е щастлива със себе си, след реверанса към управляващите в България

Резолюцията показа остър дефицит на политици-демократи в България, казва Юлиана Николова в интервю за "Дневник".

Корабните застрахователи спират да работят с „Турски поток“ и „Северен поток 2“

Международна група, обединяваща застрахователите на 90% от корабите по света, препоръча на членовете си да не работят с морски съдове, свързани с двата газопровода заради санкциите срещу двата проекта.

В Германия проверяват „българска следа“ в отравянето на Навални

Специалисти от болница "Шарите", лекуващи Алексей Навални, за когото се предполага, че е бил отровен, са се свързали с български колеги, занимавали се с лечението на Емелиян Гебрев след покушението срещу него с вещество от групата "новичок" през 2015 г.
04-08-2020

Прилична икономика и ниско качество на живот – къде е България при догонването в ЕС

България изглежда приемливо в Европа по макропоказатели като дял на държавния дълг от БВП, кредитен рейтинг и дори изследвания и развитие, но е сред страните с най-голямо неравенство, лошо качество на живот и здравеопазване, висока корупция и ниска медийна свобода.