Радан Кънев

Руската война в Украйна и Зелената сделка на ЕС

Какво трябва да направи ЕС, за да адаптира икономикаta и енергетиката към реалностите на войната на Путин в Украйна. Анализ на българския евродепутат Радан Кънев за EURACTIV
Политика 29-10-2021

Аз съм Радан Кънев. И ме е страх

Страх ме е, че българското общество буквално се самоизяжда от недоверие и разделение, а в тази среда процъфтява антинаучна и античовечна пропаганда, която не само днес отнема животи, но и нанася рани, които ще стоят отворени години наред.
Политика 01-10-2020

Дебатът за България в ЕП е лакмус за бъдещето на механизма за върховенство на закона

Ако ЕНП прояви смелостта да се включи в същината на дебата, той ще може да се концентрира върху реалните проблеми, по които ЕС може да реагира: независимостта на съдебната система, контрола върху прокуратурата, медийната свобода.
Политика 01-05-2020

По-лесно ще намерим пари, отколкото мозъци за излизане от кризата

Източноевропейските елити, нека използваме България за типичен пример, са особено неподготвени да управляват мащабен план за възстановяване след кризата, предизвикана от коронавируса.

Европейският парламент може да посочи изхода от кризата

Европейският парламент трябва да бъде гарант за възстановяването на нормалния начин на живот. Финансирането на трябва да бъде неразривно обвързано с отмяната на всички мерки, ограничаващи медийната, политическата и икономическата свобода.