Светла Митева

Туитър разобличи проправителствените медии в Сърбия

Социалната мрежа Туитър започна да маркира проправителствените медии в Сърбия в техните профили с надпис „Медии, които сътрудничат с правителсттвото на Сърбия“.

Корупцията в Сърбия се разследва, когато Вучич разреши

След тригодишно мълчание Сръбската служба за организирана престъпност бе включена в разследване на твърденията за корупционни сделки в сръбски оръжеен завод. Причината очевидно е изпадането в немилост на министъра на отбраната Небойша Стефанович.
Политика 20-05-2021

Как се крадат избори – сръбският опит, който звучи познато у нас

Сръбският опозиционен лидер Драган Джилас обвини президента Александър Вучич, че за да изглеждат достоверни фалшифицираните изборните резултати, използва лъжливи проучвания на социологически агенции. Неговите свидетелства звучат познато на българската публика.

В Сърбия фалшиви новини се разпространяват от медии, подкрепяни от правителството

Свеж пример за слугинажа на медиите в Сърбия е визитата на Вучич в Брюксел на 20 март. Сръбските медии не забелязаха забележките на Брюксел и обявиха посещението за особено успешно.
Политика 10-04-2021

Вучич отдалечава Сърбия от Европа с популизъм и поглед на Изток

Евродепутатите са се изгубили във времето и пространството. Това обяви неотдавна сръбският президент в отговор на критичния доклад на Европейския парламент за Сърбия.