Eleonora Vasques

Политика 18-05-2022

Гърция предупреди Вашингтон да внимава с военните доставки

Мицотакис заяви в реч пред Конгреса на САЩ, че Вашингтон трябва да има предвид последствията от доставките на военно оборудване.
Политика 13-05-2022

ЕП: Интеграцията на Украйна може да започне днес

ЕС трябва да отвори вратите си за Украйна, проправяйки пътя за незабавен достъп до търговия, програми, финансиране, транспорт, движение и много други, заяви Роберта Мецола.

ЕС призовава да не се отказваме от Сирия на фона на войната на Русия в Украйна

Европейската комисия обеща 1,56 млрд. евро за Сирия за 2022 г. и същата сума за следващата година.

Нахлуването на Русия в Украйна сложи край на многостранната външна политика на Ватикана

Многостранният подход на Ватикана към външната политика приключи с войната в Украйна, защото папа Франциск заема все по-антипутинска позиция, коментира експертът от Ватикана Пиеро Скиаваци.

Репортери без граници: Бягството на руски журналисти е сравнимо с това при болшевишкия режим

Все по-голям брой независими руски журналисти бягат от страната си, търсейки закрила в Европа, заяви в интервю за EURACTIV генералният директор на "Репортери без граници" Кристоф Делоар.

Обзор: Страните от ЕС търсят алтернативи на руската енергия

Увеличаването на капацитета за внос на втечнен природен газ, особено от САЩ, и укрепването на газовите и електроенергийните връзки на Балканите, в Северно море, Италия, а впоследствие и в Северна Африка, са сред възможностите, които разглеждат страните от ЕС.
Политика 23-02-2022

Италианците искат легализация на канабиса и евтаназията, твърди активист

Анкета, публикувана на 17 февруари, показа, че повече от 70% от италианците подкрепят легализирането на евтаназията при определени условия.
Политика 21-02-2022

Гражданите изискват отчетност от ЕС за екологичния преход и обществената информация

Участниците в Конференцията за бъдещето на Европа вярват, че блока трябва да хармонизира различните компетенции, за да подобри качеството на живот на гражданите на ЕС.
Политика 15-02-2022

Италия обмисля бонус за психологическа терапия след пандемията

На фона на нарастващия процент на хора с проблеми, свързани с психичното здраве и липсата на достъп, главно поради финансови ограничения, италианското правителство предложи бонус за финансиране на психологическа терапия.
Политика 14-01-2022

Десницата предлага Берлускони за президент на Италия

Дясното крило подкрепя Берлускони в надпреварата за президент на страната и настоява Марио Драги да остане министър-председател.
Политика 11-01-2022

Операциите в Италия намаляват с 50-80%, отделенията са пълни с пациенти с COVID-19

Липсата на място в отделенията за интензивно лечение в резултат на броя на пациентите с COVID-19 затруднява хирургичните дейности в болниците, които в резултат на това са намалели между 50-80%.
Политика 16-12-2021

Омикрон подлага на изпитание сертификата за ковид на ЕС

Все по-голям брой държави наложиха допълнителни ограничения за пътуване, което на практика анулира причината за съществуването на сертификата.
Политика 29-11-2021

Париж и Рим са се договорили за суверенен ЕС

Постигането на компромис за бъдещия икономически модел на блока между новата ос Париж-Рим и Германия няма да бъде лесно.