Krassen Nikolov

Народното събрание започва обсадна война срещу Иван Гешев

"Колкото до мутренските 90 години, съжалявам само за едно нещо, че не се справих с вашия лидер. Но имам време… само ми дайте тази възможност." Това каза Бойко Рашков в отговор на обвинения от страна на Тома Биков от ГЕРБ.

Служебното правителство предлага спиране на “златните паспорти“

Министерството на правосъдието ще предложи прекратяване на порочната практика за продажба на български паспорти, обяви служебният министър Янаки Стоилов в петък пред депутатите.
Политика 13-07-2021

Критиките накараха Трифонов да се обяснява за Доган

Вълната от критики успя да вкара за първи път Слави Трифонов в обяснителен режим за политическото решение да пренебрегне парламента и да обяви състава на своя кабинет в партийната си телевизия и Фейсбук.

Бойко Борисов е извикан на разпит от МВР

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е получил призовка за разпит от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.
Политика 03-07-2021

Вътрешният министър: Борисов трябва да бъде разпитан след изборите

Бившият премиер Бойко Борисов трябва да бъде разпитан след изборите по т.нар. „канибалско дело. Тази позиция изказа вътрешният министър Бойко Рашков в интервю за Mediapool. Едновременно с това той съобщи, че подслушваните по време на протестите български граждани са стотици,...
Икономика 30-06-2021

България планира да приеме еврото от 2024 г. без преходен период

България възнамерява да приеме еврото за официална валута от 1 януари 2024 година без преходен период. Планът е превалутирането да се извършва чрез прилагането на сегашния фиксиран валутен курс.

Христо Ковачки и забъркването на най-голямата българска ДДС афера

Каква е връзката на Христо Ковачки с най-голямата българска афера за всички времена? Прочетете в разследването на EURACTIV България.
Политика 17-06-2021

“Галъп” дава леко предимство на “Има такъв народ” пред ГЕРБ

"Има такъв народ" е с минимална преднина пред ГЕРБ в началото на предизборната кампания. Това показват данните от проучване на "Галъп интернешънъл Болкан",
15-06-2021

България включи в своя списък “Магнитски” майката на Пеевски и хазартен бос

Във вторник българското Министерството на финансите публикува разширен списък на хората, които биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от САЩ по глобалния закон “Магнитски.

САЩ ще санкционират политици, които създават проблеми в Западните Балкани

Президентската заповед за Западните Балкани на практика повтаря последствията от глобалния закон “Магнитски“.

Американският посланик: Фокусът ни е върху ендемичната корупция в България

Фокусът на санкциите срещу Делян Пеевски и Васил Божков е корупцията. Това коментира американският посланик Херо Мустафа, която се срещна в сряда вечерта с български журналисти.

Правителството обвини Гешев в разпалване на война между институциите, избухнаха протести

Служебното правителство обвини прокуратурата в разпалване на война между институциите.

България отказва квотата си от прокурори срещу корупцията с европари

Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши, започва работа на 1 юни, без София да е запълнила квотата си от 10 делегирани прокурори.
Политика 25-05-2021

България очаква от Скопие идеи за подновяване на преговорите

България очаква от Северна Македония да предложи пътна карта за подновяване на преговорите за намиране на решение за висящите проблеми между двете страни, каза президентът Румен Радев след срещата на лидерите на ЕС в Брюксел.
Политика 21-05-2021

Премиерът потвърди за подслушването, ГЕРБ говори за нова афера „Костинброд“

Служебният премиер Стефан Янев потвърди, че е имало подслушване на опозиционни политици преди парламентарните избори, а ГЕРБ реагира с обвинения, че се готви нова афера "Костинброд" като през 2013 година.
19-05-2021

“Галъп”: Преднината на ГЕРБ пред “Има такъв народ” намалява

Партията на Слави догонва ГЕРБ, а опозционните формации изглежда ще имат по-голямо присъствие в бъдещия парламент. Това показва проучване на "Галъп".
Политика 18-05-2021

Бойко Рашков се вкара в медиен скандал с бТВ

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков се набърка в сериозен медиен скандал, след като обясни, че веднага би уволнил водещите на сутрешния блок на бТВ Биляна Гавазова и Златимир Йовчев, ако можеше.
Политика 14-05-2021

Знакови рокади в НАП и митниците, експерт с кариера като културист ще събира данъците

Служебното правителство уволни в петък шефката на Националната агенция по приходите Галя Димитрова, а на нейното място бе назначен експертът Румен Спецов.
12-05-2021

Служебното правителство няма да отвори вратата на Скопие за ЕС

Служебното правителство няма да промени политиката на България към Северна Македония. Това стана ясно след срещата на новия служебен външен министър Светлан Стоев и досегашния титуляр Екатерина Захариева.
Политика 12-05-2021

Президентът представи “кабинета на демократичното единодействие”

Радев очерта целите пред кабинета: да се гарантира нормалното функциониране на държавата; да се проведат честни избори и да се обяви война на купения вот; да разкрие истинската картина за държавата; да направи първата крачка към укрепването на държавността.

Чаканата от Брюксел реформа в прокуратурата катастрофира в КС

Конституционният съд обяви за противоконституционна фигурата на специалния независим прокурор, който бе замислен да разследва обективно и независимо ръководството на държавното обвинение.
10-05-2021

Българка оглави международната Инициатива за свободни медии на Балканите

Българската журналистка Антоанета Николова оглави международната организация Инициатива за свободни медии на Балканите, чиято цел е да защитава свободата и правата на журналистите в Югоизточна Европа
10-05-2021

Жан Виденов се връща в политиката, готов на въоръжена борба

Бившият премиер Жан Виденов обяви, че се завръща в политиката, учредявайки нова партия "Лява алтернатива". Той ще работи заедно с комунистите.
04-05-2021

Зам.-председателят на ЕК Вера Йоурова критикува темпа на реформите в България

Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова критикува реформите в България и съобщава, че се работи върху нов европейски Закон за свободата на медиите.