Krassen Nikolov

Венецианската комисия поиска независими разследващи за Иван Гешев

Венецианската комисия очаквано призова ГЕРБ да премахне недосегаемостта на главния прокурор да създаден възможно за независимо разследване.

ДПС критикува в Европарламента българската позиция за Северна Македония

Групата на либералите от  “Обнови Европа“ в Европейския парламент призова България да оттегли възраженията си срещу кандидатурата на Северна Македония за член на ЕС.

Полицията започна проверка на Съюза на българските журналисти

Полицията се поинтересува от Съюза на българските журналисти по-малко от две седмици, след като организацията награди редица критични към властта журналисти.
Политика 12-11-2020

България поръча на германци два военни кораба за 1 млрд. лв.

Военните кораби ще бъдат построени в България във варненската корабостроителница "Делфин" от германската компания "Люрсен".

България се включи в американската инициатива за “чиста“ 5G мрежа

България и САЩ подписаха в петък вечерта две рамкови споразумения за гарантиране на сигурността на 5G мрежите и ядрената енергия.
24-09-2020

МВР прати в Европейския парламент клипове с агресия върху полицаи

Вътрешният министър Христо Терзийски изпрати на евродепутатите три клипа с подбрани кадри, които показва единствено агресивни действия на протестиращите срещу полицията
18-09-2020

Тома Биков от ГЕРБ: На европейската преса се плаща от българи да пишат срещу нас

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обясни, че критичните статии срещу управлението на ГЕРБ в европейските медии са платени от българи.
11-09-2020

Европарламентът ще проведе голям дебат за ситуацията в България

В началото на октомври ще има дебат в пленарната зала на Европейския парламент за върховенството на закона България.
11-09-2020

Каракачанов плаши с блокиране на Скопие, Заев зове за съгласие

Докато Красимир Каракачанов заплашва, че България ще блокира европейския път на Скопие заради общата история, Зоран Заев вярва, че ще бъде намерено решение.
10-09-2020

БСП се изравнява с ГЕРБ, опозицията може да има мнозинство

ГЕРБ и БСП имат почти равна подкрепа, а критичните към управлението на Бойко Борисов формации имат реален шанс за превес в следващия парламент.
Политика 09-09-2020

Премиерът ще пропусне втори дебат за българската корупция в Брюксел

Премиерът Бойко Борисов няма да участва и във втория дебат за върховенството на закона в България, който ще проведе на 10 септември в ресорната комисия на Европейския парламент.
Политика 27-08-2020

Валери Симеонов нарече протеста “планетата на маймуните”

"Както е тръгнало, ще разрушим държавата, за да угаждаме на планетата на маймуните от жълтите плочки.", каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.
Икономика 24-08-2020

ЕК предложи вече разпределените от Борисов пари за борба с безработицата

Европейската комисия официално предложи на България 1 милиард лева (511 млн. евро) помощ по схемата SURE, която бе разработена за борба с безработицата в условията на пандемията.
Политика 20-08-2020

Двама от БАН и Рашидов се опълчиха на 252-ма протестиращи учени

Двама учени от Българската академия на науките (БАН) изразиха публично несъгласието си със стотиците свои колеги, които публично поискаха оставката на правителството и главния прокурор.
Политика 19-08-2020

“Патриотични” колебания за свикването на Велико Народно събрание

Сред водещите фигури на „Обединените патриоти“ има сериозни колебания към идеята на премиера Бойко Борисов за свикване на Велико Народно събрание и приемане на т.нар. нова конституция.
17-08-2020

Доц. Инджов: Пеевски няма да се откаже скоро от медиите си

Зависимите медии манипулират част от обществото като налагат три лъжливи тези – че няма нужда от предсрочни избори,, че протестът е „платен“ от олигарси, че зад протеста стоят русофилите. Това казва доц. Иво Инджов в интервю за EURACTIV.
Политика 14-08-2020

Президентът: Мафията не може да прави съдебна реформа

„Може ли мафията да реформира съдебната система? Отговорът е не." Така президентът Румен Радев отговори на премиера Бойко Борисов в петък.

Доган е получил безплатно пристанище от държавата за 35 години

Държавата е предоставила на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган за безвъзмездно ползване до 2054 година кея и съоръженията на пристанището в ТЕЦ “Варна”, които са публична държавна собственост. Това показва разследване на “Дневник”, публикувано в петък. Срокът съвпада с...
05-08-2020

Сбирката на ГЕРБ – много бой, псувни и видео

Няколко души пострадаха от побоища по време на извънредната конференция на ГЕРБ, викана от премиера Бойко Борисов, за да анонсира оставката си. Агресията от маскирани младежи беше особено видна към журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова.
05-08-2020

Борисов иска да подава оставка, но правителството да остане

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е готов да се подаде оставката, но държи правителството да остане и да работи без него.
Политика 04-08-2020

Доган е заплашен с изгонване от сарая

етният сарай на Доган в парк "Росенец" е сграда в строеж и явно няма акт 16. Oбщината даде седмица за регистриране на имотите. Ако това не бъде сторено, ще бъде издадена забрана за ползването им.
29-07-2020

“Балкански поток” е разжалван до обикновена българска тръба

Газопроводът “Турски поток“ първо бе именуван “Балкански поток“ от властите в София, а засилващият се натиск на САЩ доведе до втора промяна – сега той е “най-обикновена“ българска газова инфраструктура за 1.2 милиарда евро (без ДДС).
Политика 29-07-2020

Нов запис с гласа на Борисов: Не може да е държавен глава тоя тъпанар

“Не може да е държавен глава тоя тъпанар“. Това се чува от поредния изпратен до медиите запис на човек, който говори с гласа на премиера Бойко Борисов. Този път се говори за президента Румен Радев, а събеседник е Томислав.
24-07-2020

Борисов изкара една сутрин под карантина, но вече е свободен

Бойко Борисов е поставен под карантина след прибирането си в София след лидерската среща на ЕС в Брюксел. Причината е, че шефката на неговия политически кабинет Деница Желева е с установена коронавирусна инфекция.