Krassen Nikolov

27-01-2021

На ресторант в България не може, на партийна сбирка – ще може

ГЕРБ и ДПС гласуваха за разрешаване на партийните сбирки на закрито, въпреки пандемията. Ресторантите остават затворени, а хората протестират,
27-01-2021

Правозащитник: България трябва да позволи частен внос на ваксини

България трябва организира всички възможности за бързо ваксиниране на всички свои граждани, които желаят това, включително чрез регулаторно одобрение на ваксини, с които ЕС няма сключен договор, казва правозащитникът адв. Михаил Екимджиев.

Продажбата на българско гражданство не носи пари, а скандали в Брюксел

Продажбата на български паспорти срещу инвестиции не е донесло инвестиции в България, но за сметка на това най-вероятно ще донесе на страната наказателна процедура от Европейската комисия.
Политика 08-01-2021

Премиерът Борисов намекна за голяма коалиция с БСП

Премиерът Бойко Борисов направи първи сериозен намек в петък за възможна голяма коалиция с БСП след изборите.

Борисов посрещна азерския газ от Гърция, Вучич – руския от България

На 1 януари сутринта премиерът Бойко Борисов посрещна първите доставки азерски газ за България, които се пренасят през старата газова връзка с Гърция “Кулата”.
22-12-2020

България ще получава азерски газ от 31 декември

От 31 декември тази година. България започва да получава природен газ от Азербайджан, съобщи Министерският съвет във вторник.
18-12-2020

Прокуратурата започна да чисти Борисов за записите

Спецпрокуратурата не успя да открие данни за извършено престъпление от премиера Бойко Борисов след проверка на изтеклия през юни аудиозапис на мъж с неговия глас.

България плаща за новинарска медия в Северна Македония

Българското правителство ще отпусне над 62 хиляди лева за новинарски интернет-сайт в Северна Македония, насочен към “отразяването на демократичните реформи и преговорите за членство в ЕС“.

Алтернативата на руския газ за България се движи с година закъснение

Интерконекторът с Гърция, върху който България възлага всичките си надежди за диверсифициране на газовите доставки, ще бъде завършен през последното тримесечие на следващата година.
30-11-2020

Провалът на знаковото дело срещу семейството на Христо Бисеров струва над 320 хиляди лв.

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще трябва да плаща рекордните 327 000 лв. разноски заради провала на делото си за конфискация срещу доведения син на Христо Бисеров – Ивайло Главинков.

Венецианската комисия поиска независими разследващи за Иван Гешев

Венецианската комисия очаквано призова ГЕРБ да премахне недосегаемостта на главния прокурор да създаден възможно за независимо разследване.

ДПС критикува в Европарламента българската позиция за Северна Македония

Групата на либералите от  “Обнови Европа“ в Европейския парламент призова България да оттегли възраженията си срещу кандидатурата на Северна Македония за член на ЕС.

Полицията започна проверка на Съюза на българските журналисти

Полицията се поинтересува от Съюза на българските журналисти по-малко от две седмици, след като организацията награди редица критични към властта журналисти.
Политика 12-11-2020

България поръча на германци два военни кораба за 1 млрд. лв.

Военните кораби ще бъдат построени в България във варненската корабостроителница "Делфин" от германската компания "Люрсен".

България се включи в американската инициатива за “чиста“ 5G мрежа

България и САЩ подписаха в петък вечерта две рамкови споразумения за гарантиране на сигурността на 5G мрежите и ядрената енергия.
24-09-2020

МВР прати в Европейския парламент клипове с агресия върху полицаи

Вътрешният министър Христо Терзийски изпрати на евродепутатите три клипа с подбрани кадри, които показва единствено агресивни действия на протестиращите срещу полицията
18-09-2020

Тома Биков от ГЕРБ: На европейската преса се плаща от българи да пишат срещу нас

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обясни, че критичните статии срещу управлението на ГЕРБ в европейските медии са платени от българи.
11-09-2020

Европарламентът ще проведе голям дебат за ситуацията в България

В началото на октомври ще има дебат в пленарната зала на Европейския парламент за върховенството на закона България.
11-09-2020

Каракачанов плаши с блокиране на Скопие, Заев зове за съгласие

Докато Красимир Каракачанов заплашва, че България ще блокира европейския път на Скопие заради общата история, Зоран Заев вярва, че ще бъде намерено решение.
10-09-2020

БСП се изравнява с ГЕРБ, опозицията може да има мнозинство

ГЕРБ и БСП имат почти равна подкрепа, а критичните към управлението на Бойко Борисов формации имат реален шанс за превес в следващия парламент.
Политика 09-09-2020

Премиерът ще пропусне втори дебат за българската корупция в Брюксел

Премиерът Бойко Борисов няма да участва и във втория дебат за върховенството на закона в България, който ще проведе на 10 септември в ресорната комисия на Европейския парламент.
Политика 27-08-2020

Валери Симеонов нарече протеста “планетата на маймуните”

"Както е тръгнало, ще разрушим държавата, за да угаждаме на планетата на маймуните от жълтите плочки.", каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.
Икономика 24-08-2020

ЕК предложи вече разпределените от Борисов пари за борба с безработицата

Европейската комисия официално предложи на България 1 милиард лева (511 млн. евро) помощ по схемата SURE, която бе разработена за борба с безработицата в условията на пандемията.
Политика 20-08-2020

Двама от БАН и Рашидов се опълчиха на 252-ма протестиращи учени

Двама учени от Българската академия на науките (БАН) изразиха публично несъгласието си със стотиците свои колеги, които публично поискаха оставката на правителството и главния прокурор.