EURACTIV Хърватия

Политика 12-11-2021

Вотът на недоверие към правителството на Северна Македония се отлага

Сесията на парламента, на която щеше да се гласува вота на недоверие срещу премиера Зоран Заев беше отложена за неопределено време поради липса на кворум.

Правителството на Северна Македония обяви криза в енергетиката

Правителството на Серверна Македония обяви 30-дневна енергийна криза от вторник (9 ноември) по искане на комисията, наблюдаваща електроснабдяването в рамките на Министерството на икономиката.
Политика 03-11-2021

Хърватия – дестинация за ваксинационен туризъм сред руснаците

Хърватия се превърна в най-популярната дестинация в ЕС за руснаци, които искат да се ваксинират срещу COVID-19 като около 60 души пристигат в страната всяка седмица.

Сътресения в Северна Македония след оставката на премиера

След местните избори в Северна Македония балканската страна се оказа без премиер, а по-голямата част от кметските места попаднаха в ръцете на опозицията. С оглед на засилващата се вероятност за предсрочни избори, това може да повлияе на кандидатурата на страната за членство в ЕС.

Веднъж на власт, винаги на власт

Дън Сяопин създаде модела на управление в Китай след Мао: президент и премиер за по пет години, с евентуален втори следващ мандат. Той обаче запази контрола над властовата Централна военна комисия, като по този начин задържа контрола над всички важни процеси в страната.
Икономика 22-10-2019

Не сме в криза и очакваме растеж, обяви германският икономически министър

„Ние не сме в криза. Очакваме брутният вътрешен продукт да нарасне с 0,5% през 2019 г. Вътрешният пазар остава стабилен“. Това обяви германският икономически министър Петер Алтмайер.