EURACTIV BULGARIA и медийните партньори СЕГА и Дневник

Политика 08-09-2020

Фалшива новина стана повод за нападки на властта срещу протеста

Съобщение на БНТ за подготвян "Народен съд" стана повод за остра реакция на властта срещу инициаторите на протестите срещу премиера и главния прокурор, независимо че от "Отровното трио" отрекоха да организират подобна инициатива.

Лозан Панов разкритикува Брюксел за толерирането на „пленена България“

Страната е като болен от рак, на който Брюксел дава много милиарди евро безвъзмездно и това само увеличава тумора, смята председателят на ВКС.
04-09-2020

Панически действия: атака срещу Хиполенд, два плажа за Марешки

Държавата атакува собственика на Хиполенд, който подкрепи протестите и  даде два плажа на концесия на близки на Веселин Марешки, който подкрепи предложението на ГЕРБ.

Международно възмущение след полицейското насилие над граждани и журналисти

Съветът на Европа и журналистически организации изразиха безпокойство и възмущение от полицейското насилие срещу мирни граждани и журнаисти при протестите в сряда.
02-09-2020

Герб осигуриха 120 гласа, не било печелене на време

След двудневни преговори с един от коалиционните партньори - ВМРО, управляващите обявиха, че са събрали необходимите 120 подписа, за да внесат в парламента проекта за нова конституция.

„Политико“: България заслужава санкции като Унгария и Полша

От години провалите на правовата държава в България убягват от същия контрол на ЕС като в Полша и Унгария, защото Борисов избягва всякаква идеологическа война срещу Брюксел и винаги се стреми да парадира своята лоялност на европейската сцена към германската...
Политика 02-09-2020

ДПС поиска оставките на Борисов и Радев и експертен антикризисен кабинет

Незабавна оставка на правителството, но и на президента, съставяне на експертен антикризисен кабинетпоиска в речта си при откриването на новия парламентарен сезон лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.
Политика 02-09-2020

Протестите вече наподобяват революция

От сутринта в сряда (2 септември) в София протестите вече напомнят революция. Основната група протестиращи са в пространството пред БНБ. Постоянно прииждат полицейски екипи с щитове и каски. Протестиращи замеряха сградата на Народното събрание с яйца. На метри от тях...

Властта се скри от конференция за корупцията

Правосъдният министър Данаил Кирилов и главният прокурор Иван Гешев не се отзоваха на международната конференция в София за намеренията на ЕК за общ правосъден механизъм и кризата на върховенството на закона в Източна Европа, пише Светослав Терзиев във в. "Сега".