EURACTIV Network

Политика 13-01-2020

Необичайна среща на финландския премиер в Естония

Рубриката “Столиците” ви представя последните новини от цяла Европа чрез медийната мрежа на EURACTIV.
Политика 11-01-2020

Португалия за първи път с бюджетен излишък от близо половин век

Въпреки че има само 108 депутати в 230-местния парламент, социалистическото правителство разчита на другите леви партии да се въздържат, както и на партията People-Animals-Nature, PAN (Хора-животни-природа), за да прокарат предложението за бюджета през първото от общо трите гласувания.
Политика 10-01-2020

Експерти на ЕНП: САЩ може да са посредници в споровете в Източното Средиземноморие

САЩ могат да бъдат разглеждани като "неутрален" посредник в продължаващите морски спорове в Източното Средиземноморие, заяви за EURACTIV.com Никлас Новаки, анализатор от центъра за европейски изследвания на Европейската народна партия.
Политика 08-01-2020

Италия кани всички страни на масата за преговорите за Либия

Партньори като САЩ, както и Русия, Египет и Турция, са от решаващо значение за намиране на решение на либийската криза, заяви министърът на външните работи на Италия след среща с турския си колега в Истанбул.
Политика 07-01-2020

Експерт отново отваря дебата за еврото в Швеция

Дебатът дали Швеция да запази кроната, или да се присъедини към еврозоната изглежда отново излиза на дневен ред. Сега в него се включва и Бьорн Олсон, икономист от Шведската асоциация на банкерите.
13-12-2019

Ал Гор предупреди, че преговорите за климата може да се провалят

Според бившия вицепрезидент на САЩ Ал Гор срещата на върха на ООН в Мадрид е решаваща за борбата срещу климатичната криза. Той обаче предупреди, че липсата на консенсус в международната общност може да доведе до провал.
Политика 10-12-2019

Унгарската култура: следващата цел на Орбан

Рубриката “Столиците” ви представя последните новини от цяла Европа чрез медийната мрежа на EURACTIV. Можете да се абонирате за бюлетина тук.
Политика 29-11-2019

Самоопределянето – ключ към успеха или провала в преговорите за испанско правителство

Каталунските сепаратисти и испанската социалистическа партия (ПСОЕ) започват сложни преговори в четвъртък (28 ноември) за решаване на политическата криза в страната.
27-11-2019

Чехия е уязвима от китайските и руските тайни служби

Китайските и руските разузнавателните служби са се опитали да отслабят чешките държавни институции, да повлияят на официалните държавни позиции, свързани с международната сигурност, и да застрашат демократичната система, предупреди чешката разузнавателна служба.
25-10-2019

Държавите от Югоизточна Европа се надпреварват за инвестицията на VW

Сърбия, България, Румъния и Хърватия ще влязат в съревнование за инвестицията на Volkswagen, след като от концерна обявиха, че отлагат решението за изграждане на фабрика в Турция след военната офанзива на Анкара в североизточна Сирия.