Интервюта

Политика 30-04-2020

Чомски: Коронавирусът е последният масов провал на неолиберализма

За Ноам Чомски по-важният урок от пандемията е, че кризата е “друг колосален провал на неолибералната версия на капитализма”. Според него ситуацията в Съединените щати се влошава от "социопатичните палячовци в правителството".
22-03-2020

Лекарят, който помогна да бъде овладяна едрата шарка, обяснява какво да очакваме от коронавируса

Епидемиологът Лари Брилиант, който предупреди за пандемията още през 2006 г., твърди, че можем да победим коронавируса, но само ако се правят много повече тестове.
18-03-2020

Ако кризата се управлява с репресия, това е път към диктатурата

Желанието на главния прокурор да е водеща фигура в тази ситуация, не е напълно адекватно на реалността, казва адвокат Александър Кашъмов в интервю за в. "Сега",
05-03-2020

Лидерът на КНСБ: България просто не може да изпълни тази Зелена сделка

Икономическата цена от затварянето на въглищните централи без достатъчно дълъг преходен период ще е непосилна за България, казва лидерът на КНСБ Пламен Димитров в интервю за EURACTIV България.
Политика 05-12-2019

“Репортери без граници”: Срещата с Борисов беше полезна

Генералният секретар на Репортери без граници Кристоф Делоар и ръководителят на офиса за балканите Полин Адес-Мевел се срещнаха с премиера Бойко Борисов на 3 декември. Георги Готев разговаря днес (5 декември) с Полин Адес-Мевил.
Политика 01-11-2019

Андрей Новаков: Политиката на сближаване на ЕС има нужда от силна жена като Елиза Ферейра

Върховенството на закона трябва да бъде спазванo във всяка област, не само в политиката за сближаване на ЕС, казва българският евродепутат Андрей Новаков в интервю за EURACTIV Словакия.