Борисов от Брюксел: Най-глупавото нещо е войната

BB

Българският премиер Бойко Борисов говори по множество въпроси пред медиите в Брюксел преди лидерската среща на ЕС. Той подчерта, че София ще подкрепи европейската интеграция на Северна Македония и Албания. Според Борисов не е справедливо някои държави в ЕС да си показват характера спрямо държава като Северна Македония, която е голяма, колкото един “европейски град”.

За новата сделка за Брекзит българският премиер обясни, че всяко “решение е предпоследно”.

Борисов не пропусна да коментира и борбата за инвестицията на “Фолксваген”. Той се обърна специално към германския концерн и обясни, че България се разграничава от европейския натиск, който се оказва върху компанията.

“Фолксваген” е частна компания”, напомни той и допълни, че ако се прекали с натиска, германците напук ще отидат някъде другаде.

Накрая Борисов обяви, че няма как да подкрепи и военната офанзива на Турция в Северна Сирия, защото тя може да увеличи бежанския натиск и да доведе до икономически проблеми за България.

“Най-глупавото, най-гадното нещо е войната. Великите сили трябва да вземат решение и тази война трябва да се прекрати”, каза премиерът.