EURACTIV Ви кани на уебинара: Бъдещето на иновациите в европейския медиен сектор

Присъединете се към събитието на EURACTIV: Иновации в медиите, 25 май от 11.00ч.

Кога? Вторник, 25 май, 11.00 – 13.30 ч. българско време.

Регистрирайте се тук!

Как ще изглежда европейският медиен сектор в бъдеще? Какво е влиянието на поведението на потребителите, особено на по-младите такива? Предприемат ли медийните компании действия в тази връзка и, ако да, какви?

Това ще бъде фокусът на събитието # Stars4Media Lab, което ще се проведе онлайн на 25 май.

Медийни специалисти, академици и изследователи ще изследват Бъдещето на иновациите в медийния сектор в Европа в два сесии:

  • Първата сесия ще разгледа успешни примери от формати като радио, подкасти и новини, фокусирайки се върху иновациите в полза на бизнеса.
  • Вторият панел ще се съсредоточи върху управлението на промените и уменията, необходими на компаниите, за да се адаптират по-бързо.

Конференцията ще постави началото на четиридневна онлайн питчинг сесия, където кандидатите в програмата на Stars4Media ще получават възможност да представят своите идеи пред журито. В първия кръг на програмата бяха предложени 82 идеи от 330 професионалисти от около 150 медийни организации / компании и стартъпи.

Все още може да се включите в програмата: заинтересованите страни се насърчават да присъстват в  # Stars4Media Lab и след това да изпратят своите предложения до 1 юли 2021 г.

Stars4Media се съфинансира от пилотния проект “Изгряващи звезди”, одобрен от Европейския парламент. Миналата година Европейската комисия представи пакет проекти, свързани с новини, по линия на Плана за действие в областта на медиите по програма “Творческа Европа”.

Stars4Media е първата европейска програма за обмен на иновации, целяща да улесни международното сътрудничество между медийните специалисти, за да подпомогне иновациите в медиите. Медийните специалисти, медийните организации и технологичните компании от страните от ЕС имат шанса да си сътрудничат чрез инициативи за тестване на идеи и технологии, разработване на нови бизнес модели и журналистическо съдържание.

Началото на второто издание на Stars4Media бе поставено от заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова на срещата на върха Media4Europe. Събитието даде възможност за даване на отзиви за наградените инициативи, последван от дебат за политиките на високо ниво за европейския медиен сектор. Панелът включваше ключови евродепутати и заинтересовани страни в областта на медиите.

Второто издание на програмата се провежда през 2021 г. с два крайни срока за кандидатстване: 1 май (затворен) и 1 юли (отворен).

Партньори на проекта са Брюкселският свободен университет (VUB) и Европейската медийна лаборатория (Фондация EURACTIV), съответно координатор и инициатор на проекта, заедно с Европейската федерация на журналистите (EFJ) и Световната асоциация на вестниците и издателите (WAN- IFRA).

Проектът е съфинансиран от Европейската комисия.

Научете повече на www.stars4media.eu, присъединете се към групата ни в LinkedIn и в Twitter!

Медийни контакти:

Кристоф Леклер, председател, Europe’s MediaLab (Фондация EURACTIV), fondateur@euractiv.com 

Антония Лонкар, старши мениджър Комуникации и проекти, Europe’s MediaLab (Фондация EURACTIV), communicationmedialab@euractiv.com 

Събития:

Лучано Морганти, координатор на проекта Stars4Media, Брюкселски свободен университет (VUB), Luciano.Morganti@vub.be 

Каталина Думбравеану, ръководител на проекта Stars4Media, Брюкселски свободен университет  (VUB), Catalina.Dumbraveanu@vub.be 

Джордано Замбели, оценка и координация на журито, Брюкселски свободен университет  (VUB), Giordano.Zambelli@vub.be