Антон Хекимян е новият шеф на новините на bTV

Антон Хекимян [Фейсбук]

Водещият на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян става шеф на новините в телевизията. Досегашният директор на “Новини, актуални предавания и спорт” Венелин Петков е отстранен, съобщи телевизията. Не става ясно дали Петков остава в медията. Хекимян ще води сутрешния блок, докато бъде избран негов приемник.

Програмен директор на телевизията става Христо Хаджитанев, който поема поста от Маргарита Александрова.

Решението за рокадите е на главния изпълнителен директор на телевизията Мартин Швехлак. Те стават факт седмица след като се разбра, че досегашният главен изпълнителен директор Флориан Скала е напуснал поста си през ноември и длъжността бе заета от чеха Мартин Швехлак.

“През 2020 година Би Ти Ви трябваше да адаптира програмата си към Covid-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция, като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно тв развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България”, обяснява Швехлак.

“Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на bTV, за да привлека още повече зрители пред екрана на bTV”, зараче се Хекимян.