Борисов: Мафията иска да свали правителството, няма да дам оставка

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов говори пред съпартийците си в "София тех парк".

“Мафията в момента иска да свали правителството. Хазарт, контрабанда, всичко е на улицата срещу нас и си намериха и водач и това ми дава основание да считам, че не трябва да давам оставка.” Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на поредното си видео включване във Фейсбук.

Този път той разгледа новооткрития център за деца с онкологични заболявания в с. Опицвет. Компания му правеше вицепремиерът Томислав Дончев.

Борисов разви старата си теория, че протестиращите, които вече повече от 2 месеца настояват за оставката му, не могат да предложат алтернатива. Според Борисов няма достатъчно подготвени хора, на които да остави управлението на държавата, иначе щял да го направи с удоволствие.

“Още повече тази криза, която върви по света, ще видите какво ще се развие през следващите месеци”, предрече Борисов.

“Затова толкова ги дразним, другите няма какво да покажат”, твърди той. “При нас хубавото е, че не говорим в бъдеще време, а в настояще”, изтъкна още Борисов.

Мафията в момента иска да свали правителството – хазарт, контрабанда, всички са срещу нас на улицата. Това ми дава основание да считам, че не трябва да се дава оставка. Продължаваме да работим, показваме свършеното и не говорим в бъдеще време, а в настояще. Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания край Костинброд е прекрасен. Когато нещо е направено хубаво, противниците ни няма какво да кажат, а и нищо не могат да покажат.

Geplaatst door Boyko Borissov op Woensdag 9 september 2020

След посещението в центъра за деца, премиерът пое към строящата се автомагистрала “Европа”. “Продължаваме с интензивното строителството на ключовите инфраструктурни обекти в България. През ноември ще е готова първата част на АМ “Европа”. В момента тук работят стотици строители и десетки машини. Докато другите само говорят, ние работим. Въпреки пандемията, правим всичко възможно животът да си върви и хората да не се тревожат”, обяви премиерът по време на това включване.

По-рано през деня Борисов смени профилната снимка на официалната си страница във Фейсбук и написа: “Време за промяна!”