Борисов вече ще спи с пистолет, президентът го следял с дрон

„Аз имам пистолет и не се разделям с него. От днес ще спя с пистолет“. Това обяви премиерът Бойко Борисов, след като по-рано през деня до медиите бяха разпратени осем снимки на спалнята му в правителствената резиденция в кв. „Бояна“.

На една от снимките се вижда как самият той спи. Другите са снимки на нощно шкафче, в което се виждат пачки от по 500 евро. Премиерът казва, че парите са подхвърлени за снимките, или става дума за монтаж. Кадрите били снимани преди европейските избори. През миналата седмица изтече запис на мъж, който говори брутални цинизми с гласа на премиера. Борисов обяви и това за монтаж.

В сряда премиерът даде извънреден брифинг в централната на ГЕРБ, а до него бяха строени част от министрите, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и депутати. Те спорадично ръкопляскаха на премиерските изказвания.

Все пак Борисов призна истинността на някои доказателства, разпространени от бизнесмена Васил Божков през последните седмици. Той потвърди, че е искал от Божков, тогава собственик на „Левски“, да прати двама футболисти във „Витоша“ (Бистрица). Това е станало със SMS, който Божков показа, а Борисов първо отрече.

Няма да живеем в параноя! Нашите политически противници днес удариха дъното. Видяха, че с избори не могат да ни бият. Искат да ни смачкат психически и физически, но няма да успеят. Станахме неудобни, защото пратихме България в евроатлантическа орбита – закупихме изтребителите F-16, скоро ще влезем в Банковия съюз и ERM II, правим газовата диверсификация, спряхме мигрантите и се справихме с коронавируса. Имам много врагове – хората, които ощетяваха държавата с милиарди. Нито ще ме откажат, нито ще ме спрат. Не ме е страх! Не ни е страх! Няма да се откажа! Няма да ни откажат! Работа, работа, работа! Ще си я свърша.

Geplaatst door Boyko Borissov op Woensdag 17 juni 2020

Министър-председателят не оспорва и истинността на кадъра как спи в правителствената резиденция. За всичко останало Борисов засега твърди, че е инсценировка, която идва от неговите политически противници.

„Да, притеснен съм. Когато спя, съм беззащитен. Дали изобщо ще остана там (в „Бояна“). Човекът има своето лично пространство. Как така ще ме снимат, като спя? Ами, ако хъркам? Това ли е свободата, демокрацията?“, попита Борисов и призова за прокурорска проверка.

Компромати като на КГБ

„В учебниците на КГБ пише, че когато създадеш компромат, трябва да е такъв, че да отвратиш този, който го гледа за себе си. Може ли да ме снимат в спалнята ми и после да трият снимката? С това показват, че е нагласено. Оставям на прокуратурата да си разследва кой е. Оставаше да има едно малко момче до мен и от тук да се хвърля направо“, каза Борисов.

Той допълни, че политическите му противници са „ударили дъното“. Според него всичко това се прави заради предстоящото приемане на България в чакалнята на еврозоната и отпадането на мониторинговия механизъм върху България.

„Сто пъти казах, че от Васил Божков нито една стотника не съм вземал. Колко избори спечели тази партия, която е зад мен сега, всички избори спечелихме. Видяха, че чрез избори не могат да ни бият. Подреждат, монтират, правят, струват. Нито ще ме откажат, нито ще се спра“, обяви Борисов, който преди това бе казал, че е приел една пура от Божков

Хазартният бос казва, че е предал 67 милиона лева на премиера и финансовия министър през подставени лица за последните три години.

Президентът ме снима с дрон

Сега Борисов изброява като потенциални „виновници“ повечето си политически опоненти, но най-детайлно се спря на президента Румен Радев.

„Президентът се готви да ни прави лоши неща. Президентът Радев мина границите и си позволява да вдига дрон и да ме снима. И като кажа на охраната, че ще го сваля този дрон, той го прибира. Докарва ми го пред терасата пред входа. Аз лично казвам, че той ме следи с дрон“, каза Борисов. Ставало дума за дрон, който му бил подарен от Китай.

Той каза още, че някой иска служебно правителство, за да харчи милиарди. Според Борисов целта била не само президентът да бъде вкаран в калта със записи, искали и него да вкарат. Записите на президента бяха разпространени от прокуратурата в началото на годината.

В отговор на въпроси на журналисти за атаките Борисов нарочи Радев, БСП, Цветан Цветанов, Мая Манолова, Слави Трифонов, ДСБ и „подземните кълбета“. В отговор на въпрос дали ДПС има общо, той каза, че ДПС не действа така.