Българи в Брюксел посрещнаха Борисов с “Оставка”

Брюксел, 17 юли

Българи в Брюксел посрещнаха премиера Бойко Борисов с призив за “Оставка”. Българският министър-председател присъства на срещата на върха на Европейския съвет, която започна в петък.

Българи в белгийската столица проявяват солидарност с продължаващите вече девети ден антиправителствени протести в България. Част от тях посрещнаха символично премиера с националния флаг и плакати с надписи: “Оставка”, “Мафията вън”, “Не сме платени” и “Срам ни е от вас”.

“С тази инициатива ние изпращаме и послание до нашите сънародници в България, че ги подкрепяме и сме заедно с тях”, посочиха организаторите.

Демонстрацията им следва протеста на българите в Брюксел от сряда (15 юли), когато протестиращите се обявиха срещу кабинета на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Следващият протест е насрочен за неделя (19 юли).

Българи протестираха или са насрочили протести още в Лондон, Бирмингам, Манчестър, Екситър, Оксфорд, Берлин, Мюнхен, Щутгарт, Кьолн, Франкфурт, Виена, Барселона, Копенхаген, Хага и Париж.