Депутати пуснаха снимка как Гешев си чати с “пиара на Бойко” в парламента

Кадърът, който разпространиха Николай Хаджигенов (ИБГНИ) и Явор Божанков (БСП). [Фейсбук]

Докато главният прокурор участва в заседанието на правната комисия в парламента, е водил кореспонденция с пиарката на Бойко Борисов Севделина Арнаудова. Това разкриха почти едновременно Николай Хаджигенов (ИБГНИ) и Явор Божанков (БСП). Двамата пуснаха една и съща снимка, на която се вижда дисплеят на телефона, който Гешев държи. Не е ясно кой е правил снимката.

Събеседникът в онлайн комуникацията на главния прокурор е кръстен в телефона му “Pi ar Sevi Boiko”. От съдържанието на комуникацията се виждат само хилещи се емотикони и репликата “Сега?”.

По това време правната комисия в парламента разглеждаше на първо четене промени в Закона за съдебната власт, с които се закрива спецправосъдието. На второ четене бе приет и законопроект, с който Бюрото по защита се отнема от Гешев и се прехвърля към Министерството на правосъдието. Гешев е против и двата законопроекта.

EURACTIV България опита да се свърже с Арнаудова, както и с Хаджигенов, но те не отговориха на позвъняванията.

“Докато обсъждаме зaкона за бюрото не само герп/дпс са се пльоснали по корем.
Главния каскет на република също, докладвайки своевременно на КОЙ?
Правилно.
На “Pi ar Sevi Boiko”
Да си знаете, не друго”, гласи постът на Хаджигенов.

Божанков пише във Фейсбук: “С мъка признавам, че никой не е направил повече за съсипването на Борисов и ГЕРБ от Иван Гешев.
Свали ГЕРБ от власт. Стана обединителен фактор за политически несъвместими субекти.
Днес с чата си по време на комисия с ПР-а на Бойко заби поредния пирон. С този едър шрифт и изчерпателното описание, Гешев заслужава едно голямо браво.
Браво, Иване!”.