Евродепутат: Изумен съм от нивото на комплексирани политици край Вардар

Андрей Ковачев [https://multimedia.europarl.europa.eu/]

Няма голяма разлика между управляващите и опозицията в Северна Македония. И едните, и другите се състезават кой да каже по-голяма лъжа по адрес на България и да генерира омраза, за да спечели някой процент отгоре.

Това обяви евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) по адрес на публикация от 1903 г. на “Ню Йорк таймс”, която лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски разпространи във Фейсбук като доказателство, че Гоце Делчев е македонец.

Мицкоски обяснява, че вестникът е написал, че по повод смъртта на Гоце Делчев, че “Македонски лидер е убит”. 117 години по-късно заседнали между разкази за българи, искали да бъдат бащи, братовчеди и братя, Заев губи държавата, пише опозиционният лидер. Според него, ако цената е самоотричане, Скопие трябва да прекъсне преговорите.

“Изумен съм от нивото на комплексирани политици край Вардар, които мислят, че доказват “македонска етническа идентичност” на Гоце Делчев, чрез споделяне на дописка от 26 май 1903 година, където пише, че е убит македонски лидер. Само две седмици преди това, на 11 май 1903 година, същият вестник пише, че е убит български революционен лидер”, отговаря пак през Фейсбук Ковачев.

И пише още, че “към онзи момент е ВСЕИЗВЕСТНО на цял свят (и политиците в Скопие го знаят, но лъжат за политически облаги), че под думата македонски се разбира географско обозначение, а не етническо. Македонци са всички живеещи на географската област Македония  – етнически българи, турци, гърци, албанци, власи и т.н.”

“Жалко е, че продължават с тези смехотворни “доказателства” и допринасят за още повече омраза и разединение. Това наричат “европейско поведение”, допълва Ковачев.

“А, да не забравя, България е виновна за всичко. Лошата България, която е лоша независимо какво прави – 30 години беше добра и помагаше във всичко – много лошо, сега “си позволява” да поставя условия, много лошо…”, завършва поста си евродепутатът.