Ицо Хазарта излиза срещу Борисов в битка за крайните квартали на София

Христо Петров - Ицо Хазарта [Скрийншот Нова ъв]

Известният софийски рапър Христо Петров – Ицо Хазарта обяви, че влиза в политиката и ще води листата на „Продължаваме промяната“ на бившите министри Кирил Петков и Асен Василев в столичния 25 МИР. Той ще се изправи срещу лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който традиционно води листата на партията си в същия район.

Двадесет и петият многомандатен избирателен район в България обхваща районите Банкя, Връбница, Илинден, Красна поляна, Люлин, Надежда, Нови Искър и Овча Купел. От създаването на ГЕРБ през 2006 партията е непобедима в 25 МИР.

Ицо Хазарта обяви решението си да се включи в политиката със статус във Фейсбук.

„Мислих много, посъветвах се с близките ми, както и с други хора, на които държа и вярвам, и взех решение. Кандидатирам се за народен представител в 47 – то Народно събрание. Ще бъда водач на листата на „Продължаваме промяната“ в 25 МИР – София. Надявам се и вярвам, че ще ме подкрепите“, написа той.

Рапърът обяснява, че преди няколко седмици е получил телефонно обаждане от Кирил Петков, който го е помолил за среща.

„Срещата ни продължи два часа, в които този човек с най-обикновени думи ми разказа кой е, какво е правил досега и какво възнамерява да направи занапред. Познавам доста български политици и честно казано – бях изненадан. Изненадан както от начина, по който този човек разсъждава, така и от факта, че за първи път виждам подобна личност в българския политически живот. Мога да разкажа доста от нещата, които си казахме с Кирил, и със сигурност скоро ще го направя. Но сега по–важното е друго“, написа рапарът.

Хазарта подчертава, че всичко, което е постигнал до момента, го дължи на страната си. „Истината е такава – ако не е България, аз съм никой“, казва той.

„Много често в последните години си казвам – добре бе, правиш песни. Понякога дори стават хубави. Даваш интервюта, пишеш статии и статуси, хората ги харесват и ти се радват. Изкарваш пари, гледаш си кефа и си живееш живота. Да, ама в България има много неща, които не ти харесват. Променяш ли нещо с тия песни, с тия интервюта и статии? Нищо не променяш“, пише рапърът.

Така Хазарта е взел решение да се включи в политиката.

Допреди няколко години музикантът, който се радва на голяма популярност сред либералните градски среди, бе известен като симпатизант на традиционната десница. Всичко това приключи, след като Ицо Хазарта бе атакува от симпатизанти на ДБ заради изпълнение на една песен на предизборен концерт в Самоков, платен от кандидат на ГЕРБ. Рапърът не скри огорчението си от критиките и обидите, които получи след този концерт.