Каракачанов видя заговор във въпросите на ЕП към Гешев и правителството

Красимир Каракачанов [Михаела Катеринска/в."Сега"]

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов видя във въпросите на евродепутати до правителството и главния прокурор Иван Гешев “натиск срещу страната ни” и “опит за ерозиране на националната ни идентичност, размиване на християнските ценности и разбиване на традиционното семейство от мъж и жена”.

Въпросите бяха пратени от групата в ЕП за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права, след като главният прокурор Иван Гешев и премиерът Бойко Борисов не уважиха поканата ѝ за изслушване, а проводиха заместници.

Каракачанов не се спира на питанията за аферата “Барселонагейт”, снимките и записите на премиера. Но се впечатлява от въпросите за ромите, гей-хората и Истанбулската конвенция.

“Това писмо с въпроси идва след “закрито” изслушване на няколко печално известни у нас неправителствени организации, сред които отново се нарежда Българският хелзинкски комитет, пише вицепремиерът и министър на отбраната в профила си във Фейсбук.

Наскоро стана известно, че Комисията по мониторинг (DRMFG) към комисията LIBE в Европейския парламент е изпратила свое…

Geplaatst door Красимир Каракачанов op Donderdag 17 september 2020

И продължава: “Оказа се обаче, че зад паравана на “борбата с корупцията” за пореден път е поставен въпросът за “правата на ЛБГТИ хората”, “Рома-хората” и “Българо-македонското малцинство” – цитатите са дословен превод от писмото до българското правителство.

Поставя се въпросът “Защо българското правителство не отчита погрешните интерпретации на Истанбулската конвенция и защо не работи за протекция на жените чрез ратифицирането на конвенцията?”. Поставя се също въпросът за “правата на австралийския гражданин” Джок Полфрийман.”

Според него всички въпроси се използват като “средство за натиск срещу България на фона на следните безспорни факти:

– Българската Конституция гарантира индивидуалните човешки права, а не колективни малцинствени такива;

– Въпросът за “македонското малцинство” е напълно закрит както в договорите ни с Македония, така и в българската Конституция;

– Джок Полфрийман е доказан и справедливо осъден убиец, чието целенасочено провокативно публично поведение граничи с патология и поставя въпроса за неговото платено използване от някои от същите тези НПО; (Въпросът за Полфрийман е към правосъдното министерство и гласи:  “Може ли да обясните защо съдебното решение за предсрочното му освобождаване се игнорира и ако няма никакви процедури срещу Полфрийман, защо той се задържа в страната”, бел.ред.)

– Българският конституционен съд окончателно постанови несъвместимостта на Истанбулската конвенция с българската Конституция.”

Каракачанов смята, че върху страната ни се оказва системен натиск с всички сили и средства срещу България – “като национална държава, срещу християнството у нас – като хилядолетна ценностна система, и срещу българските национални институции – като единствена пречка пред налагането на антинационални и антихристиянски ценности, норми и практики”.

Според него Истанбулската конвенция би узаконила еднополовите бракове в България и би отворила врата за привилегии на мигранти през нашите граници. “Инструменти на този “истанбулски” комплот срещу страната ни бяха някои печално известни на българското общество НПО, сред които отново Българският хелзинкски комитет, както и някои други с думата “джендър” в наименованието си”, пише Каракачанов.

И продължава, че днес под паравана на “борбата с корупцията” се търси узаконяване на несъществуващи етнически и всякакви други малцинства, еднополови бракове и разбиване на българските традиции и ценности. “Учудващо е, че същите онези т.нар. български НПО защитават една коминтерновска югославска антибългарска теза”, завършва министърът и призовава “всички български политически партии да заемат същата ясна и категорична национална позиция”.