Кирил Петков е готов да работи с ГЕРБ, ако Борисов отиде на топъл остров

Кирил Петков [Георги Готев, EURACTIV]

Премиерът в оставка Кирил Петков отхвърли предложената от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов евроатлантическа коалиция. Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ допусна възможността за някакъв съюз с ГЕРБ, ако Борисов „реши да отиде на топъл остров“. „Ако Бойко Борисов реши да отиде на топъл остров, сигурен съм, че имаме идеи за европейска България с част от депутатите му“, коментира Петков.

Той поясни, че ПП ще продължи да държи много ясна линия с кого може да се коалира. „Борбата с корупцията не може да се случва, докато имаш коалиционен партньор, който е бил част от корупцията“, продължи той по адрес на ГЕРБ, добавяйки, че не вижда такава коалиция като възможност.

Няма как да има коалиция и със Слави Трифонов и Тошко Йорданов. „Ние осъзнахме, че те са част от задкулисието“, продължи Петков.

Той изключи като неприемливи и Костадин Костадинов и неговата партия „Възраждане“. Така определи и Делян Пеевски, т.е. ДПС. „Не може да има стабилност на всяка цена“, обобщи премиерът в оставка.

Петков уточни, че ПП остава с досегашните си партньори – Демократична България и БСП и не отговори ясно на въпроса дали с ДБ биха се коалирали предизборно.