Нов запис с гласа на Борисов: Не може да е държавен глава тоя тъпанар

Бойко Борисов [бТВ]

“Не може да е държавен глава тоя тъпанар“. Това се чува от поредния изпратен до медиите запис на човек, който говори с гласа на премиера Бойко Борисов. Този път се говори за президента Румен Радев, а събеседник е Томислав. Няма потвърждение дали става дума за вицепремиера Томислав Дончев.

Записът изобилства от ругатни по адрес на държавния глава. Стилът е същият, както в изтеклия в средата на юни запис на Борисов, който бе потвърден като автентичен след анализ от лаборатория в САЩ, поръчан от евродепутата Елена Йончева (БСП).

От контекста може да се познае, че новият запис е направен към края на 2018 година. Тогава имаше протести срещу поскъпналите горива, а евроизборите предстояха. По това време президентът наложи вето върху увеличение на данъка върху старите колите.

Ето част от фразите в новия запис, изречени от човека с гласа на премиера по отношение на президента.

“Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек… се набива. Той не може да поеме акъл…“

“Като се трови, като му се ебава майката“.

Само че не те  са проблемът (протестиращите срещу високите цени). Проблемът е Радев, който излезе и каза – два и половина милиона не са виновни за бедността. Виновно е правителството“.

“Когато си обграден от тъпанари, нито може да се прави политика, нито може да се говори истината и да се правят реформи“.

“Правилни неща с такъв президент не се правят. С такава опозиция – не се правят“.

“Сто пъти ви казах. Крепиме фронта до европейските избори. Европейските избори като ги набием, тогава вече може да им говорим“.

Сега не можем да вдигаме данък, не е сега моментът. Правилно ли е. Правилно е. Ако има умни хора, ще кажат ашколсун. Във Финландия забраняват в Хелзинки да се движат, само градският транспорт. Но това са финладци. Не са си избрали един прост летец. Бил летец. Ми ние имаме хиляди летци. Тоя, където вози по 250 пътника у самолета, е 100 пъти повече летец. В гражданската авиация. Пичка им майчина“.

“Ама няма да се оправим бе, батко. Нито ще се оправи от нас, нито от Корнелия (Нинова)“.

“Казва ти го “държавния глава“ в кавички, защото тоя не може да е държавен глава, тоя тъпанар“.

“Когато ти го каже държавният глава, ти не спориш с мене, а спориш с два милиона и половина, които го припознават. Той е техният защитник от тебе“.

Това е четвъртият запис на човек, който говори с гласа Борисов, който е пуснат публично през последните два месеца. Досега българската прокуратурата не показва особен интерес.