Пътуванията до Великобритания може да бъдат отложени за по-дълго

В неделя, министърът на отбраната Бен Уолъс предупреди, че е много рано да се резервират пътувания в чужбина. [EPA-EFE/NEIL HALL]

Британски министри намекнаха, че международните пътувания до Великобритания може и да не се възобновят от 17 май, както беше предвидено. Опасенията са, че пътниците могат да внесат нови варианти на COVID в страната, както и че в голяма част от Европа случаите нарастват.

Министърът на отбраната Бен Уолъс предупреди в неделя, че е много рано да се резервират пътувания в чужбина. Понастоящем пътуванията до и от Великобритания са ограничени до работници от първостепенно значение и студенти.

От 29 март Обединеното кралство ще започне да облекчава наложените ограничителни мерки тъй като през последния месец броят на случаите на Острова непрекъснато намалява.

Ще бъдат възобновени спортовете на открито и срещите до шестима души. Понастоящем около 40% от населението е получило поне една доза от ваксина срещу COVID-19.

На 12 април правителствена работна група ще даде указания на премиера за това кога и как международните пътувания могат да бъдат възобновени.