Без редакторска намеса: Отвратен съм от езика на омразата на властимащите

РАЗГРАНИЧАВАНЕ: All opinions in this column reflect the views of the author(s), not of EURACTIV Media network.

Така ПИК внушава на читателите си какво да мислят за Радан Кънев и Елена Йончевал [Снимката, публикувана от ПИК, е избрана от автора]

От Атанас Марков, гражданин

Обикновен гражданин съм. Стоя далеч от политиката, не ме интересуват партийни борби. В същото време съм гражданин на България и Европейския Съюз и вътрешно чуствам себе си като привърженик на демокрацията.  Не съм журналист и не мога да пиша красиво.

На 28.08.2020 в Европейския Парламент се проведе среща на подкомисията LIBE на тема корупцията и законността в България. Реакцията на българската управляваща партия ГЕРБ и нейни представители в лицето на евродепутатите Александър Йорданов и Емил Радев чрез медийна кампания в известните като свързани с Делян Пеевски медии ПИК и „24 часа“, и ще го кажа направо – езикът на омразата –  ме шокира и отврати. За първи път, даже при дългото следене на писаното в ПИК в годините, бях в потрес. Видях в най-грубо изпълнение, с най-мерзки обиди очерняне на репутацията на България, Европейския Съюз, Европейския Парламент, хората, евродепутати, институцията евродепутат като цяло, всички с различно от партията ГЕРБ мнение- зелени, социалисти, либерали, десни.

Нарочно от тук нататък няма да наричам лицата Александър Йорданов и Емил Радев евродепутати. Те уронват името на институцията евродепутат и са позор за нея.

В опит да избягат от основната тема на дискусията и коментирането й от управляващата партия решиха да насочат всичко към идеята, че срещата не е била за корупция и борба с престъпността, защото такива проблеми у нас няма, а конспирация с цел налагането на Истанбулската Конвенция и еднополовите бракове. Това направиха с най-мерзките обиди, които могат да извадят и наричайки с груби епитети и имена евродепутати, журналисти, политици, целите институции на Европейския Парламент и Европейския Съюз.

Призовавам всички, които имат тази възможност, да сезират етичните комисии на Европейския Парламент и Европейската Народна Партия. Споменатите хора нямат място в институции, пазещи и налагащи европейските ценности. Като привърженик на дясното съм в потрес – кога то е почнало да граничи с омразата към различните мнения и потъпкването на базовите демократични идеали.

Призовавам българските институции да се заемат със случая и да потърсят наказание за преминалото границата с тероризъм уронване на репутацията на България.

Прилагам някои от заглавията на статии. Те стават все повече с всеки ден. Колажите на ПИК са отвратителни обиди, а езикът и написаното мога само да предупредя, че са извън всяка граница за обида. В „24 часа“ обидата е по-лека, повече в стил назидание и насмешка към политическия опонент. Но там самият пост- основа на статията е обиден към всички либерали, зелени и социалисти с изказаното от Александър Йорданов “И то да бяха подписи като хората, а то – подписали се социалисти и зелени.”, който буквално казва, че те не са достатъчно хора.

Извинявам се даже за езика на заглавията, които ще изредя.

ПИК:

  • Елена Йончева и Радан Кънев в джендър завера срещу България! Натискат ни през ЕК да приемем гей бракове и повече права за циганите. Лъжат, че борят корупцията
  • Вместо Отровно – Отходно трио. Йончева, Радан и Чобанов вербувани да наложат гей браковете у нас
  • Евродепутатът Александър Йорданов разкри истината за клеветниците Йончева и Радан: Целият рев пред ЕК е за правата на джендъри и роми!
  • Емил Радев пред ПИК за изслушването в ЕК: Лесбийките, циганите и блокадите не са с повече права от останалите граждани. С чували за трупове, ковчези и бесилки не се протестира мирно

24 часа:

  • Александър Йорданов: Недостойно е да клеветиш държавата си пред чужденци

Нека като граждани на България и Европейския Съюз не допускаме такива хора да очернят името на страната ни и Европа. Нека като демократи и десни не допускаме такива хора да се наричат десни и да очернят името на идеалите ни!