Бившият шеф на ДАНС е арестуван за незаконен лов на диво прасе

Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев [Дневник]

Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е бил арестуван по подозрение в бракониерство заедно с президентът на футболния клуб “Бистришките тигри” Сергей Ташков и още един настоящ служител на ДАНС.

Тримата са отведени в сряда във Второ РПУ в Благоевград. Те са били задържани във вторник вечер след сигнал за бракониери в ловно стопанство близо до Симитли.

Според изтеклата от МВР информация в колите, с които е пътувала ловната дружинка, са намерени 4 пушки и убито прасе. Предстои да бъдат взети натривки от ръцете на задържаните. Пред близката до ГЕРБ агенция ПИК Димитър Георгиев казва, че прасето не е било в неговия багажиник.

По неофициална информация оправданието им пред полицията е било, че видели по пътя си диво прасе, което куца и извършили санитарен обстрел, за да не зарази другите животни в гората, съобщава бТВ.

Това е доста иронично развитие на историята с бившия шеф на ДАНС.

Димитър Георгиев бе уволнен от шефската позиция в спецслужбата през юни, Той първо реши да си пусне три месечен неплатен отпуск след края на мандата на правителството на Бойко Борисов. Президентът Румен Радев коментира, че с поведението си Георгиев е показал, че е лоялен към лидера на ГЕРБ, а не към страната си.

Критиките накараха Георгиев да прекъсне отпуската си, но малко по-късно той бе уволнен.

Бившият шеф на ДАНС обясни уволнението си с факта, че е ловил руски шпиони и така е станал неудобен на служебното правителство, назначено от президента. Сега той е арестуван, защото е заподозрян за незаконен лов на прасе.

Другият арестуван за бракониерство – Сергей Ташков, е президент на футболния клуб, в който преди години играеше Бойко Борисов.