Божков обеща да уличи премиера Борисов в корупция

Божков насочи атаките си и към пиарката на премиера Севделина Арнаудова. [Фейсбук/Васил Божков]

Хазартният бизнесмен Васил Божков, който има 18 обвинения и се укрива в Дубай, твърди в сигнал до прокуратурата, че е има снимки, записи и свидетели, че през последните три години е предал 60 млн. лв. на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов.

В петък сайтът “Биволъ” публикува сигнала на Божков с обяснението, че автентичността му е потвърдена през официалната страница на бизнесмена във Фейсбук. Ден по-рано главният прокурор Иван Гешев потвърди, че е получил сигнал от Божков по имейла и го е разпределил на компетентен прокурор.

Сигналът е кулминацията на твърденията на Божков от последните седмици, в които той редовно атакува властта с постове във Фейсбук. В сигнала той цитира суми и срокове. И настоява да започне разследване срещу Борисов, Горанов и шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

“Не мога да кажа, че е било срамно и съм забранил с Божков да се вижда който и да било от правителството. Той е водещ в цял един сектор бизнесмен”, отговори Борисов Борисов от студиото на “Панорама”, чийто гост беше в петък вечер. “Аз се заклевам във всичко свято, защото съм много вярващ човек – една стотинка, един лев, едно евро от този човек не съм взел. Ако може да ми се търси някаква морална вина, то е, че съм помагал на футбола! Никога, и това може да се проследи, закон не е променян в услуга на който и да било”, твърди Борисов.

По думите му той е получавал от Божков само една пура. “Ама как ще получа пари от Божков? От Божков съм получавал една пура, и то в централата на ГЕРБ. Беше дошъл заедно с ръководителите на bTV”, допълни Борисов.

Али Баба и Шехерезада Арнаудова

Сюжетната линия с пурата беше развита в събота сутрин в пореден пост на Божков във Фейсбук. “През последните години Севдалина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул. “Московска” 43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше?”, написа Божков. Бизнесменът явно визира пиарката на премиера СевдЕлина Арнаудова, защото е илюстрирал поста си с нейна снимка.

Самата Арнаудова отговори, също през Фейсбук, при това с два поста. В първия обвинява Божков в манипулации. “От момента, в който работя за българското правителство, всичките ми срещи с български бизнесмени са били в изпълнение на служебните ми задължения и са заснети от камера и микрофон не само от мен самата, а и от десетки медии.

Познавам г-н Васил Божков отдавна и не само аз, а и членове на моето семейство, един от тях до скоро беше негов служител. Не очаквах такава манипулация на истината. Не очаквах, че ще превърне личните отношения в защитна теза.

И да, когато съм се виждала с Вас, г-н Божков, съм била наясно, че Вие сте с камера и микрофон, а аз не съм. И не аз съм искала от Вас, Вие се предлагахте! Не е мъжко да спестявате тази част от истината, вярно е, че беше отдавна преди повече от 6-7 години. Съжалявам, че помните избирателно! Аз обаче помня добре, не само първите ни срещи, но и последната – в централата на ПП ГЕРБ Ви посрещнах с г-н Флориан Скала – главен изпълнителен директор на bTV!”, написа Арнаудова.

След няколко часа доразви поста си, представяйки се като Шехерезада Арнаудова. Тя се обръща към Божков с Али Баба, както той сам се нарече в разпространен от него комикс. Пиарката разкри, че баща й е работил за Божков и бизнесменът се опитвал да се домогне до нея чрез Арнаудов.

“На Шехерезада баща й работеше за Вас. Още в далечната 1998 г., но Вие не забелязвахте тогава този свой служител. Спомнихте си за него, когато един ден давахте от натрупаното в пещерата. Осъзнахте, че той е Арнаудов, точно като Шехерезада Арнаудова, която тогава не познавахте и не работеше за правителството. И започнахте да я търсите. Имахте тактика! Предложихте на служителя си и официален договор, каляска и бонус – на стойността на една Ваша пура, пак тайно. Всичко това, за да стигнете Шехерезада, тя Ви трябваше… Намерихте я през робите си. Викахте я настоятелно, разказвахте й приказки, а баща й – него пращахте да Ви пази имотите! Но Шехерезада е полицейска щерка, Али Баба, и много внимаваше. Много! Тя идваше и със свитата си – приятели, съпруг, семейство. Вие започнахте да й предлагате всичко. Шехерезада така и не Ви пожела! Тогава Вие, Али Баба, много се ядосахте… Шехерзада Ви каза – “не смей” и аз умея да разказвам. Не смейте да ме пипате! Вие се изплашихте, Али Баба. Вие сте страхлив човек, скочихте на дървото и се скрихте”, пише във втория си пост Арнаудова.

Здравейте, г-н Божков (Али Баба). Пише Ви Шехерезада. И аз умея да разказвам приказки. И ще започна преди Вас, защото…

Geplaatst door Sevdelina Arnaudova op Zaterdag 6 juni 2020