Евродепутати от четири страни ще говорят пред Великото народно въстание

Рамона Стругариу в Европейския парламент [European Parliament Multimedia Centre]

Петото издание на Великото народно въстание ще бъде подсилено с присъствието на евродепутати от четири различни страни и четири различни политически семейства, обяви Отровното трио.

Това са ирландката Клер Дейли (Европейска обединена левица), румънката Рамона Стругариу (Обнови Европа, либерали), хърватинът Иван Синчич (необвързан) и Пол Танг (Социалисти и демократи).

На Велико Народно Въстание V ще говорят евродепутати от 4 различни страни и 4 различни политически семейства! Това са…

Geplaatst door Отровното трио op Dinsdag 13 oktober 2020

Въстанието е насрочено за 17 часа в петък, 16 октомври. То ще се проведе символично на стотния ден от началото на протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Преди това третото Велико народно въстание получи подкрепа от представител на Европейския парламент. Евродепутатът от Зелените Даниел Фройнд се появи с тениска с надпис “Спрете корупцията“ и държа реч пред протестиращите.

Фройнд каза, че гласовете на българските граждани се чуват в Европа, а малко по-късно Европейският парламент прие острата резолюция, с която отчита влошаването на състоянието на върховенството на закона в България, полицейското насилие, недосегаемостта на главния прокурор и лошата медийна среда.