Каракачанов се размина с минимална глоба за ходенето в парка

Каракачанов нарушава забраната за посещение на паркове и градинки [Фейсбук/Делян Д. Тодоров]

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е глобен с минимума от 300 лв. за нарушаването на забраната за посещения на паркове заради пандемията. Това разкри самият той през Нова тв.

За нарушаване на заповедите на здравния министър по време на епидемията, санкцията е от 300 до 1000 лв. за първо провинение и от 1000 до 2000 лв. при повторно.

“Още след като стана патардията, се обадих на моя колега Младен Маринов (министър на вътрешните работи, б.а.), за да го помоля да се направи проверка. Не съм седнал в тревните площи, а на плочките. Днес имах среща с полицията и се оказа, че по градоустройствените планове пейката е в парк.” това разказа Каракачанов, който днес е получил акта за нарушението си.

Във вторник авторът на снимката, която хвана Каракачанов в нарушение и стана хит в социалните мрежи, даде показания в СДВР, е разказал той пред в. “Сега”.

Досега за разходка в парковете са глобени стотици хора. Те имат право да обжалват санкцията в съда.

Въпреки че заповедта на министъра, с която се забранява посещението в паркове, не въвежда изключения, официалният информационен портал за Covid-19, твърди, че няма проблем стопаните на кучета да разхождат любимците си в парка. В същото време има случаи на глобени за такива разходки.