Младен Маринов се яви на разпит в МВР

Младен Маринов [Велко Ангелов/"Дневник"]

Бившият вътрешен министър от ГЕРБ Младен Маринов се яви на разпит в МВР в понеделник, 15 ноември. В края на миналата седмица МВР разпространи видео запис, направен със специални разузнавателни средства, как бившият министър на вътрешните работи е бил на среща с хора на Маргините и Митьо Очите заедно със Станислав Недков-Стъки и собствениците на „Делта гард“, пише „Сега“.

Беше обявено и че Главна дирекция „Национална полиция“ проверява как автомобил на фирмата „Изамет“ от разследването „Осемте джуджета“ е станала собственост на дъщерята на Маринов. Разпитът му би трябвало да изясни това. Насрочването на разпита му предстои, като ще бъде викана и дъщеря му.

Призовката за Маринов е била връчена мината сряда на съпругата му. Тя е била за четвъртък следобед. Маринов обаче се обадил по телефона и обяснил, че е зает с кампанията, но в понеделник, т.е. днес ще се обади да каже кога ще се яви. Ако не бъде открит, Маринов подлежи първо на глоба, а след това и на принудително довеждане.

Дъщерята на Маринов също е имала призовка за миналия четвъртък, но тя обяснила, че адвокатът й е зает за тогава и ще се обади в понеделник. Нейният разпит ще бъде след този на Маринов.

Димитър Спасов и Марин Русев, които доскоро притежаваха заедно охранителната фирма „Делта гард“ (от 29 октомври дружеството е еднолична собственост на Русев) също бяха са призовани в ГДБОП за днес. а на бившия шеф на столичното следствие Петър Петров – Любена. Самият Петров беше на разпит за „Осемте джуджета“ миналата седмица.