Министърът на отбраната нарушава забраната да се ходи в парка

Каракачанов нарушава забраната за посещение на паркове и градинки [Фейсбук/Делян Д. Тодоров]

Вицепремиерът Красимир Каракачанов нарушава забраната за посещения на парковете и градски градини. Това се вижда от снимка, публикувана в петък (10 април) във Фейсбук групата “Забелязано в София”. При това министърът не просто преминава през градската градина до Народния театър, а е седнал на пейка заедно с друг мъж.

Като вицепремиер Каракачанова отговаря за отбраната и вътрешния ред. Във връзка с решението на Народното събрание за въвеждане на извънредно положение на територията на цялата страна е създаден щаб, който да следи за спазването на мерките, начело с главния прокурор Иван Гешев.

Градските градини, също като и парковете влизат в обхвата на заповедта на министъра на здравеопазването от 20 март, с която се забранява посещението им. Доскоро това нарушение се наказваше с глоба от 5000 лв. Преди дни обаче санкцията беше намалена на от 300 до 1000 лв.

Пейките пред Народния театър са съвсем близо до Министерството на отбраната. Преди седмица цялото пространство от мястото, където беше мавзолеят, до Софийската градска галерия беше заградено с ленти, които да възпрепятстват влизането в градината, пише в. “Сега”.

В петък вечерта министърът на здравеопазването удължи мерките срещу епидемията до 13 май, до когато засега се очаква да продължи и извънредното положение. Това означава, че молове и ресторанти остават затворени. Училищата и детските градини също продължават да не работят.