Валя Ахчиева се връща на екран

Рекламен билборд с предаването на Валя Ахчиева

Всеки вторник вечерта зрителите на ТV+ ще имат възможност да гледат това, което читателите на EURACTIV вече са видели и прочели във вторник сутринта – разследванията на Валя Ахчиева. Разследващият журналист се връща там, където й е мястото – на телевизионния екран.

В края на януари миналата година тогавашният генерален директор на БНТ Константин Каменаров свали най-старото телевизионно предаване в българския ефир – “Открито с Валя Ахчиева”. След това съдът на свой ред свали от постта Каменаров, който беше намерен за виновен за шофиране в нетрезво състояние. Валя Ахчиева обаче се оказа неудобна и за новия шеф на държавната телевизия – Емил Кошлуков. Тя така и не успя да се върне в ефира на обществената телевизия.

Въпреки че България е на 111-то място в света по медийна свобода, Валя Ахчиева успя да остане там, където й е мястото – в журналистиката. Тя започна партньорството си с Георги Готев от EURACTIV.com, а от септември м.г. публикува своите разследвания в EURACTIV България. Това ще продължи и занапред, като читателите на българската редакция на EURACTIV ще получават първи достъп до работата на Ахчиева.

Разликата е, че зрителите на ТV+ също ще започнат получават достъп до тази част от качествената журналистика на EURACTIV. Във вторник (12 май) телевизията ще излъчи нейния филм “Банско и Covid 19: Скритите тестове и скритата кръв“. След това Валя Ахчиева ще говори за нещата “Отвъд разследването“ си пред зрителите на телевизията.