Борисов: Сърбия вече има пристанища във Варна и Бургас

Премиерът Бойко Борисов беше на официалното откриване на магистралната отсечка. [Фейсбук профил на Бойко Борисов]

И ние като германците можем да кажем, че Берлинската стена между България и бивша Югославия днес пада. Благодаря на президента Александър Вучич за поканата заедно да открием новия магистрален участък от Ниш до българската граница. От днес Сърбия има пристанища във Варна и Бургас, до центъра на Истанбул – няма светофар. Цялата българска промишленост ще ползва този път за Западна Европа. Днес свързваме Азия и Европа през България и Сърбия.

Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, след като в събота (9 ноември) присъства на официалното откриване на магистралата Димитровград – Ниш.

“Честитя на гражданите новите почти 87 километра. Пристига и нашият български брат Бойко Борисов, а аз ще се обърна към него и на български”, каза по-рано Вучич, предаде БНР, като цитира Танюг.

С пускането на отсечката Сърбия завърши изграждането на Коридор номер 10.

По думите на Вучич пътят от българската граница до Хърватия ще е около 4 часа, малко повече ще е до Унгария. Той изтъкна, че магистралата е шанс за инвестиции за целия регион около Ниш и специално отбеляза приноса на българите в Сърбия за развитието на страната.

"Сега можем да преценим чии кебапчета са по-добри - българските или сръбските", каза сръбският президент Александър Вучич. [Фейсбук профил на Бойко Борисов]

В края на речта се сръбският президент проговори на български: “Благодаря ви, приятели, без вашата помощ това не можеше да стане”. И добави: “Сега можем да преценим чии кебапчета са по-добри – българските или сръбските”.

Борисов похвали българския на Вучич на сръбски с думите “върло лепо”.

Обещанието на Борисов е след година да е готов и участъкът от Драгоман до Сливница. “Новото трасе на АМ “Европа” вече се асфалтира. Догодина по това време участъкът от Драгоман до Сливница ще е готов. Това е едно уникално съоръжение. Българските работници работят активно и в събота. Съобразихме се с реколтата, като изчакахме хората да си я съберат” написа Борисов във Фейсбук.

Догодина по това време участъкът от Драгоман до Сливница ще е готов, обещава Борисов. [Фейсбук профил на Бойко Борисов]