Британските кръчми останаха без бира

Основателят и председател на  "Уидърспун" Тим Мартин е сред най-активните поддръжници на Брекзит. Той отхвърли широко разпространените твърдения, че напускането на Великобритания от Европейския съюз ще навреди на бизнеса. . [ eugenegurkov / Shutterstock ]

Британската верига пъбове  “Уидърспун” съобщи в сряда (1 септември) за проблеми с доставките на бира, който се дължи на недостигът на шофьори, породен от Брекзит и пандемията. Засегнати са доставките до големи вериги ресторанти и супермаркети.

Говорител на веригата заяви, че “изпитваме някои проблеми с доставките на популярните бири Карлинг и Коорс, затова в някои от заведенията не се предлагат“.

Говорител на “Молсън Коорс”, пивоварната, която произвежда на марките Карлинг и Коорс, заяви в сряда, че “подобно на мнозина в огромния британски сектор за пивоварство бяхме засегнати от недостига на шофьори на тежкотоварни автомобили“, което се отрази на предлагането в някои кръчми във Великобритания.

Големите компании в страната свързват недостига на шофьори на камиони с Брекзит, тъй като новите имиграционни правила затрудняват набирането на служители в логистичния сектор, а пандемията накара много чуждестранни работници да се завърнат в родните си страни.

Веригите Нандос, КейЕфСи и Макдоналдс съобщават за временен недостиг на храни и напитки.

Асоциацията на автомобилните превозвачи предупреди за “критичен недостиг” на около 100 000 шофьори на камиони и призовава за краткосрочни визи за шофьори на камиони от чужбина.

Основателят и председател на  “Уидърспун” Тим Мартин е сред най-активните поддръжници на Брекзит. Той отхвърли широко разпространените твърдения, че напускането на Великобритания от Европейския съюз ще навреди на бизнеса.

Безпрецедентен недостиг както на персонал, така и на стоки пречи на икономическото възстановяване на Великобритания след блокирането, показа проучване, публикувано  в понеделник (30 август).