Кирил Домусчиев обяви, че заразен с коронавирус

Кирил Домусчиев е един от собствениците на Нова тв. [Надежда Чипева/"Капитал"]

“Скъпи приятели, след първоначален отрицателен тест за covid-19, но почувствано последващо неразположение, направих последващ тест, който се оказа положителен. Спазвайки всички наложени изисквания за карантина, съм изолиран и в момента се лекувам“. Това обяви крупният български бизнесмен и медиен бос Кирил Домусчиев в профила си във фейсбук.

Домусчиев е съсобственик на Нова телевизия със своя брат. Той е ръководител на множество компании, но и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

 

Скъпи приятели, след първоначален отрицателен тест за covid-19, но почувствано последващо неразположение, направих…

Geplaatst door Kiril Domuschiev op Dinsdag 17 maart 2020

Представители на тази работодателска организация участват в множество телевизионни предавания и дори на срещата при президента Румен Радев преди ден, където всички бяха без предпазни маски на сравнително малко пространство. Все още няма официална информация колко са контактните лица на бизнесмена, които потенциално биха могли да са голяма част от политическия и бизнес елита.

В понеделник премиерът Бойко Борисов призна, че си е направил бърз тест за коронавирус, който се оказал отрицателен.

“Благодаря на здравните специалисти, които полагат грижи за мен! Вярвам, че скоро ще бъда здрав и ще съм отново с Вас! Пазете се, спазвайте всички правила, но не се страхувайте! Ще преборим и този вирус“