Лиляна Павлова: Няма риск европарите за България да намалеят

Лиляна Павлова [в. Сега]

За България не се предвижда намаляване на фондовете на кохезионната политика. Даже в някои случаи ще имаме частично увеличение на част от фондовете. Това каза в интервю пред БНР вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова.

По думите й в предложения бюджет на ЕС България е сред държавите, за които не се очаква намаление на средствата за земеделската политика. Има страни, за което това не е така. “За България рискът от намаляване на средствата не стои, ако рамката бъде одобрена такава, каквато е”, каза Павлова пред общественото радио.

Тя коментира и новата си кариера в банката. “Вярвам, че това е едно естествено продължение на професионалната ми кариера и мога да допринеса в тази си роля и позиция за това, към което се стреми банката в момента. Банката върви към разширяване, към обновяване на своите приоритети, в това да се превърне и в климатична банка, което е една много амбициозна и визионерска задача. Да намерим добрия баланс и да продължи в същия момент да отстояваме и да продължим инвестициите за кохезионните държави – нещо, което вярвам е моята сила”, обясни Павлова.