Подкрепете качествената журналистика в България

euractiv

ЕURACTIV България е онлайн медия, създадена на 20 септември 2019 г. от Георги Готев с цел внедряване на високите стандарти на медийната мрежа EURACTIV в България. На събитието по повод откриването, Светослав Терзиев, журналист от вестник СЕГА, медиен партньор на EURACTIV България, заяви, че появата на EURACTIV в България е “една голяма морална предкрепа, предвид къде се намира България в класацията за свободата на словото“.

Днес (6 април) EURACTIV България е утвърдена медия с публикувани над 777 статии, включително големи журналистически разследвания, едно от които доведе до ареста на министър.

Повече от 50 статии на EURACTIV България са публикувани на английски език от EURACTIV.com и от другите партньори на EURACTIV. Редакционният екип на българското издание се състои от главния редактор Красен Николов, разследващия журналист Валя Ахчиева, кореспондента по въпросите на ЕС Антоанета Николова и младшия журналист и преводач Калина Ангелова.

До голяма степен бизнес моделът на EURACTIV България се основава на провеждането на конференции и публични събития. Икономическите последици  от COVID-19 върху нашия медиен стартъп са пагубни, затова Ви каним да направите дарение в тези трудни времена.

Подкрепете качествената журналистика в България!