Сбирката на ГЕРБ – много бой, псувни и видео

Моментът, в който маскиран здравеняк за трети път взима телефона на журналистиката Полина Паунова [Скрийншот]

Няколко души пострадаха от побоища по време на извънредната конференция на ГЕРБ, свикана от премиера Бойко Борисов, за да анонсира оставката си. Агресията от маскирани младежи беше особено видна към журналистката от “Свободна Европа” Полина Паунова, която беше блъскана, обиждана, а телефоните й на три пъти бяха отнемани и изхвърляни.

Речта на Борисов пред актива на ГЕРБ беше прекъсната от млад мъж, който извика: “Браво Бойко, набий го на простите кърджалийски п.тки”. Той успя да го извика няколко пъти преди да бъде извлачен насила.

По-късно пред журналисти той разказа, че името му е Нестор Арсенов и е завършил астрофизика в Мюнхен. Младият мъж каза, че само е цитирал думите на премиера по адрес на председателя на Народното събрание Цвета Каранчева. Астрофизикът не разбира защо симпатизантите на ГЕРБ са реагирали така при един цитат.

Нестор Арсенов разказва пред Mediapool, че бил ударен в корема и влачен за косата. На помощ му се е притекла полицията.

Астрофизик в сблъсък с ГЕРБ

Млад мъж твърди, че е бил удрян и влачен за косата от симпатизанти на ГЕРБ по време на партийна сбирка в София. Подробности тук: https://bit.ly/39XKUVd

Geplaatst door Медиапул op Woensdag 5 augustus 2020

Камерата на бТВ улови, че речта на премиера е била белязана с поне още един побой. В дъното на плаца, където бе събрана актива, няколко здравеняци наобиколиха мъж с футболна фланелка, повалиха го на земята и известно време го налагаха здравата.

Бой по време на конференцията на ГЕРБ

По време на речта на Бойко Борисов встрани от публиката назря напрежение. На кадрите се вижда как отвеждат млад мъж, а по-късно се стига и до размяна на юмруци. Засега няма официална информация какво се е случило ➡ https://bit.ly/2Pru484

Geplaatst door bTV Новините op Woensdag 5 augustus 2020

Протестиращият Кирил Радев също отнесе сериозни тупаници по време на събитието. Той публикува видео как мъж го напада, докато той снима. Радев твърди, че след това е отнесъл няколко удара.

Geplaatst door Кирил Радев – публичен профил op Woensdag 5 augustus 2020

В социалните мрежи се появиха и други видеоклипове, показващи как събитието на ГЕРБ е било изпъстрено с много спорадични побоища.

Маскиран младеж отне на два пъти телефона на журналистката от “Свободна Европа” Полина Паунова и го хвърли на земята в опит да го счупи. Той нямаше стикер на ГЕРБ. След това журналистката Паунова бе наречена “боклук” от възрастен неадекватен мъж с лепенка ГЕРБ, който се легитимира с журналистическа карта на неизвестно радио.

След това Паунова и Генка Шикерова издириха младежа с маската, за да го питат какво провокира действията му. Без обяснение той отново изтръгна и изхвърлил телефона на Паунова.

Понеже избиват телефони. Пускам записа за протокола Polina Paunova

Geplaatst door Genka Shikerova op Woensdag 5 augustus 2020

ГЕРБ излезе с позиция срещу “платените провокатори”.

“Членовете и симпатизантите на ГЕРБ през цялото време демонстрираха мирните си намерения и не провокираха агресия. За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и журналисти. Настояваме разследващите органи да разкрият всички факти и обстоятелства около днешните сблъсъци и виновните да понесат отговорност”, се казва в позицията на партията.

ГЕРБ не е наемала допълнителна охрана за събитието и сигурността е била осигурена от “София Тех Парк”.