Флавио Бриаторе, който има проблем с простата, а не с коронавируса

Флавио Бриаторе

Има ли Флавио Бриаторе Covid-19? За известно време в Италия отговорът можеше да бъде избран по предпочитание.

В началото на седмицата италианските медии разпространиха информацията, че легендарният бивш бос на тим от Формула 1 и неуморен плейбой Флавио Бриаторе е постъпил в болница в тежко състояние с COVID-19.

Бриаторе без съмнение е един от най-известните и обичани италианци заради славата си на успяващ във всичко бохем. Той стана световноизвестен като шеф на отборите от Ф1 „Бенетон“ и „Рено“, които постигат четири световни титли с Михаел Шумахер и Фернандо Алонсо.

По същото време италианецът печели още слава със завоеванията си на женския фронт в лицето на супермоделите Наоми Кембъл, Хайди Клум и Елизабета Грегориачи. При последния му брак на Бриаторе шофьор на сватбената кола е Алонсо.

Заради това новината за Флавио и неговия коронавирус разгорещи пресата. Бохемът стана повод за спорове, подигравки и дори яростни обвинения, защото той беше сред най-големите противници на твърдите мерки за ограничаването на заразата. Дни преди да постъпи в болница той разкритикува правителството за решение да затвори нощните клубове.

Самият Бриаторе притежава няколко елитни заведения в Европа, включително и култовия елитен нощен клуб “Билионер” в Коста Смералда на остров Сардиния. В знак на несъгласие, а и като подигравка към властите в Рим,, Бриаторе организира приятелски мач между световните знаменитости, които са Сардиния по това време на годината. В мача участва и бившата футболна звезда и настоящ спортен мениджър Синиша Михайлович.

Съдбата обаче си каза думата.

Малко след мача Михайлович даде положителен тест за коронавируса. По-големият проблем за Бриаторе бе, че 63-ма от служителите на неговия клуб “Билионер” също се оказаха заразени. За капак дойде новината, че Бриаторе е постъпил за лечение в болница в Милано.

Много италианци се подиграха с Бриаторе в социалните мрежи, а медиите отделиха значително място за поучителни коментари от страна на привържениците на строгите мерки. Техните опоненти подвиха опашка, но това продължи само до сряда. Тогава самият Бриаторе в разговор по телефона с „Кориере делла сера“ обяви, че е постъпил зв болница заради възпаление на простата и публикува селфи от болницата.

Накрая се оказа, че коронавирусът на Бриаторе е хванат заради задължителния тест при постъпване в болница, където той е отишъл да си лекува пространата. Болницата в Милано уточни, че знаменитият им пациент е изолиран заради положителния тест, но не е интубиран. Накратко, Бриаторе е болен, но не от Covid-19.

Италианските медии, които побързаха с бомбастични заглавия, изпаднаха в неловко положение, а противниците на строгите мерки се почувстваха като победители. Поне до следващия спорен случай.