Нови технологии

05-12-2019

ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ стъпва в Брюксел на вълната на новите европейски политики

В присъствието на еврокомисаря Мария Габриел, на евродепутати, дипломати, висши чиновници и браншовици компанията отбеляза петдесетата си годишнина и откриването на представителен офис в Брюксел.
29-11-2019

Желязната срещу Найлоновата завеса. Как епидемиите са обединявали Европа

“Нито “Желязната завеса“, нито националните граници са могли да спрат разпространението на епидемиите. Необходими са били обединени усилия за тяхното овладяване“. Това разказва пред EURACTIV българскитя учен доц. д-р Анелия Касабова.
19-11-2019

Глобално цунами

Протестиращите за независимостта на Каталуния използват интернет платформа и приложение, които ги насочват към стратегически места, за да постигне бунтът им максимален ефект.
13-11-2019

“Тесла” избра Германия за четвъртата си гигафабрика

Американската фирма за електромобили "Тесла" ще изгради завод край Берлин в Германия, обяви основателят на компанията Илон Мъск във вторник (12 ноември).
10-10-2019

ЕС намеква за риск за сигурността, ако Huawei изгражда 5G мрежите

Европейският съюз показа, че разглежда китайската технологична компания Huawei и нейните технологии за 5G мрежи като риск за сигурността.
08-10-2019

Френски евродепутат: Без износ на оръжия, няма как да има европейска отбранителна индустрия

Новият отдел на Европейската комисия, посветен на отбранителната и космическата индустрия, дава тласък за създаване на общ отбранителен съюз, коментира председателят на подкомисията по отбрана на Европейския парламент Натали Лоазо пред EURACTIV