Нови технологии

13-12-2021

Не можем да вярваме на Фейсбук, че сам ще регулира политическата реклама

Проучване показва, че не можем да се доверим на големите онлайн платформи да свършат добра работа във връзка с регулирането на политическите реклами онлайн.
03-01-2021

12 тенденции, които ще видим през 2021 г.

Ковид не само ни затвори за известно време, но и катализира процеси, които бяха назряли, но не се разгръщаха, заради инерция и неспособността ни за промяна, пише експертът по въпросите на климата Юлиан Попов.
08-10-2020

Защо Microsoft избра Гърция?

Правителството може да се намеси в дигиталния сектор с надеждата да привлече Гугъл, Тесла или Амазон. Или може да остави дигиталните предприемачи на мира да се справят сами, което те правят много по-добре без държавни грижи.
02-06-2020

Ad astra et altruism – Към звездите чрез алтруизъм

Успехът на Илън Мъск, който изстреля двама космонавти в орбита, поне за кратко разсея мрачните мисли на по-голямата част населението на света. Космическите изследвания могат да ни разкрият много за това къде отиваме като общество и най-вече къде се проваляме.
30-05-2020

Тръмп и дигиталните платформи

В света, който познавахме, Доналд Тръмп беше фен и голям поддръжник на социалната медия Туитър. През последните два дни обаче светът не е такъв, какъвто го познавахме.
14-05-2020

Войната на ваксините

Световното надмощие днес не се изразява в наличието на ядрени оръжия или ултразвукови ракети. А в това коя държава или, защо не, кой злодей ще спечели стратегическото предимство като стане единствения притежател на... ваксината срещу COVID-19.
04-05-2020

На прага на новия Ренесанс?

Водещото събитие в първите майски дни в целия ЕС е облекчаването на ограничителните мерки на фона на намаляващия брой нови заразени и смъртни случаи вследствие на COVID-19.
27-03-2020

Що е „сандбокс“ и защо това е добра новина за България

Създаването на сандбокс - безопасна среда, в която финтех компаниите могат да тестват продуктите си - е голяма новина за България и цялата технологична общност в Централна и Източна Европа, пишат Едуард Цветанов и Филип Генов.