Финанси

24-03-2020

Хамилтън срещу коронавируса

Коронавирусът е най-сериозната криза, с която Европа се e сблъсквала след Втората световна война, чухме да се казва е не една и две държави членки през последните дни.
19-03-2020

Този път нито една мярка няма да е твърде голяма

Борис Джонсън не беше единственият, който беше критикуван, че реагира бавно на социалната и икономическата криза, причинена от коронавируса.
15-03-2020

В борбата с коронавируса икономиката е не по-малко важна от медицината

Основният риск, който трябва да се избегне, са масови и серийни фалити в икономиката и лавинообразно разрастване на безработицата, пише Ивайло Калфин, икономист и два пъти вицепремиер на България.

Коронавирус в САЩ – Тръмп може да завиди на Европа

Бързо разпространяващият се коронавирус ни принуждава да се върнем в реалността и да се изправим пред грозната истина. Причина е да се адаптираме и да променим поведението си в интерес на всички. Залогът е общото благо. Ни повече, ни по-малко.
27-02-2020

Колко да плащаме за ЕС?

Измъчените преговори за дългосрочния бюджет на ЕС, които наподобиха пазарене на турска чаршия, ясно показаха, че лидерите на ЕС вече не се на едно мнение за добавената стойност на блока, потвърждавайки бавния разпад на проекта, за който сигнализира напускането на Великобритания.
21-02-2020

Договарянето на бюджета на ЕС – трудно с Великобритания, трудно и без нея

Намирането на консенсус за многогодишния бюджет на ЕС е наистина толкова трудно, колкото звучи, а може би и повече.
19-02-2020

Еврото не е просто валута, то е “сбогом” на Евразия

Комбинацията между общото недоверие към властта и зависимите медии правят от публичното пространство инкубатор за покълването на всякакъв тип пропаганда, фалшиви новини и конспирации.
Политика 06-02-2020

Приятели на корупцията

Държавите от групата "Приятели на кохезията" имат силен аргумент в предстоящата битка за бюджета. Парите за сближаване не трябва да бъдат намалявани - в интерес на ЕС е блокът да стане по-хомогенен. Колкото по-рано, толкова по-добре.
24-01-2020

Национализация на хазарта с европейско извинение

Менажирането на кризи чрез създаването на нови е коронният номер на българските власти през последните близо 20 години. Бойко Борисов усвои това умение почти до съвършенство.