Рад Манолов

Политика 22-06-2021

Развенчаването на българското вето

Ако все пак България успее да обясни по-добре на света и на своите партньори в ЕС причините за ветото, то това би помогнало за постигането на известен напредък по въпроса.
18-06-2021

ЕС-Сърбия: Липсата на напредък в евроинтеграцията е удобен и за двете страни

Брюксел е все по-критичен към авторитарните тенденции в Белград, а управляващата партия в Сърбия не смята, че присъединяването към ЕС е важно за нейните избиратели.

Байдън срещу Путин: Кой спечели?

Срещите на великите сили често водят до промяна на разделителните линии. А след това в продължение на десетилетия жертвите на историята страдат в мълчание, като Източна Европа от 1945 до 1989г.

Какво прави ЕС на срещата на върха на Г-7?

Протестиращи и карикатуристи дори не си правят труда да осмиват представители на ЕС със сатира за Г-7. До деня, в който го направят, ще стане ясно, че не сме единствените, които се чудят какво прави ЕС на срещите.
Политика 10-06-2021

Къде отидоха руските туристи?

Изглежда, че тази година руските туристи ще избягват плажовете в Гърция и България. Със сигурност епидемиологичната ситуация не е причината. Кремъл е решил на кои държави да подари туристи и кои да накаже.

Американското лидерство се завърна

ЕС не трябва да назначава САЩ за подизпълнител, за да изчисти собствената си територия от корупция и мафия.
Политика 01-06-2021

God is a concept

ЕС започна да обсъжда бъдещето си. За да може ЕС да начертае ясни перспективи, той трябва да бъде в мир със себе си и най-вече със своите християнски корени, и да е наясно с ролята на религията в обществото.

Пиратите, които дойдоха от студа

Лидерите на ЕС изцяло промениха дневния ред на срещата на върха в понеделник, след като с тревога научиха, че Беларус е принудил пътнически самолет с издирван журналист на борда да се отклони и кацне в столицата - Минск.